Dance Village

23 september

Wanneer
23 september 2023
Waar
Havenplein

Wat krijg je als je het al gezellige Havenplein in stadscentrum SuyderSee aankleedt met extra grote palmbomen en kleurrijke lampionnen? Een tropisch paradijs in hartje Dronten! Dat is precies de sfeer voor de eerste editie van ‘Dance Village’ op zaterdag 23 september dat On Your Feets samen met STADronten en Moellies organiseert.

De doelstelling van Jari en Jurdy van On Your Feets is duidelijk. “Dance Village wordt het vetste evenement van Dronten.” Met een professioneel lichtplan en lokale DJ-talenten maken ze er een groots festival van. De focus ligt op dancemuziek. “En wij hebben weer iets leuks op het Havenplein”, lacht Perry de Moel van Moellies.

Lokaal talent

Na tientallen aanmeldingen én een auditie in Nirwana, maakte On Your Feets een selectie van zeven acts. Het is een mix geworden van ervaren DJ’s en opkomend talent. “Robin Embrace is bekend van Club NU aan het Veluwemeer en Eduardo Cruz draait in verschillende clubs in Amsterdam”, weet Jari te vertellen. Andere namen zijn Swenbyns, Mitcho, De Øfficier en 2 Sides. Jari en Jurdy staan die avond zelf ook achter de draaitafel. “Het is een eerste editie, maar we hebben écht de intentie om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken” licht Jurdy toe. “Kom langs en laat je verrassen!”

Vraag naar een tof festival

On Your Feets is een cultureel platform waarbij Jari, Jurdy, Patrick en Sanne verschillende aspecten van cultuur willen behandelen. “Hoe kunnen we iets leuks voor de jongeren in Dronten organiseren?” vroegen ze zich af. Diezelfde vraag speelde bij STADronten, waardoor de samenwerking snel gevonden was. “Uit een enquête onder jongeren in de gemeente bleek namelijk dat er echt vraag is naar een tof festival. Daarna hebben we gevraagd welke DJ’s en producers uit de gemeente een podium willen pakken.”