Gratis parkeren

Veelzijdig en gastvrij: stadscentrum SuyderSee Dronten is gezellig winkelen! Meer dan 120 winkels bieden je alle toonaangevende merken én eigen collecties. Praktische supermarkten, bekende winkelketens en gezellige boetiekjes: Dronten heeft het allemaal. Sindskort heeft SuyderSee één van de eerste Nederlandse eerlijke winkelroutes.

Dronten ligt midden in de Flevopolder en is zowel per auto als openbaar vervoer (trein en stadsbus) prima te bereiken. Parkeren is gratis! Kom gezellig een dagje winkelen in Dronten en combineer het met een avondje uit. De winkels hebben ruime openingstijden, op vrijdag is er koopavond en één keer per maand openen de winkels ook op zondag hun deuren.

SuyderSee

Het stadscentrum is vernoemd naar de Zuiderzee, het huidige IJsselmeer. Het is een verwijzing naar de scheepvaart, wat goed aansluit bij de straatnamen en een icoon als De Meerpaal. Daarnaast weerspiegelt SuyderSee de geschiedenis vanwege het grote belang en de heritage van ‘het nieuwe land’.

Geschiedenis Zuiderzee

De Zuiderzee is dé grote binnenzee tot het sluiten van de afsluitdijk in mei 1932. Aanvankelijk diende het aanbod van gevarieerde visserij op de Zuiderzee, via handel, om omwonenden te voorzien van voedsel en inkomen. De Zuiderzee bepaalde eeuwenlang het leven in de gebieden eromheen. Vanaf 1850 werd de Zuiderzeevisserij economisch belangrijk voor grote delen van Nederland. Rond 1900 waren er tussen de 2.500 en 3.000 vissersschepen actief.

Vragen?

Neem voor meer informatie over stadscentrum SuyderSee Dronten en/of de winkeliersvereniging contact op met het secretariaat via secretariaat@wvsuydersee.nl. Ook om je als winkelier aan te melden bij de vereniging kun je daar terecht.

Stichting DOES is verantwoordelijk voor het initiëren en (laten) uitvoeren van evenementen ten behoeve van de promotie van stadscentrum SuyderSee.

Sluit zoekvenster