Festival SuyderSee

09 juli

Wanneer
09 juli 2022

Het is zomer, dus tijd voor feest! Op zaterdagmiddag 9 juli van 12.00-17.00 uur is het volop genieten van lekkere muziek en activiteiten. Wat is er gezelliger dan tussen het winkelen en horecabezoek leuk vermaakt te worden?! Festival SuyderSee is er dan ook voor jong en oud!

Vermaak – straattheater, schmink en springkussens

Samen met enkele partners, waaronder De Meerpaal, is een programma neergezet, verspreid over het winkelcentrum. Daardoor is er eigenlijk overal wel wat te beleven en is de drukte verdeeld. Zo kun je diverse straattheateracts, schminkartiesten, ballonkunstenaars en muziekartiesten en koren tegenkomen. En op het Meerpaalplein kun je los op springkussens en met een stoepkrijtwedstrijd. Voor de lekkere trek en stevige dorst staat daar een foodtruck voor een gratis ijsje en limonade.

Actie – stoepkrijtwedstrijd op Meerpaalplein

Hou je van kleuren, jonge knieën en inspiratie? Doe dan mee aan de Stoepkrijtwedstrijd! Op het Meerpaalplein ligt gratis stoepkrijt klaar voor elk talent. Het thema is zomervakantie. Fotografeer jouw stoepkrijtcreatie en deel het via de socials met de #stoepkrijtwedstrijddronten. De kunstenaar van de mooiste creatie wint een gezinsticket voor een familievoorstelling in De Meerpaal. Succes!

Muziek – talent van eigen Dronter bodem

Het popkoor van Nadine Braam, Zeemanskoor ’n Lach en ’n Traan, duo Nicoline & Chris en duo Backdoor Stompers zorgen voor een lekkere poldersound in SuyderSee. Muziekdocent Mark Dekkers van De Meerpaal wist precies wie hij moest regelen voor dit Festival. “We hebben een pool van artiesten die ooit bij onze Popschool begonnen als leerling of bij ons optreden. In dit geval zochten we naar akoestische bands, die ook nog eens mobiel zijn. En er loopt genoeg talent rond in de regio Dronten. Artiesten vinden het leuk om voor eigen publiek te mogen spelen. Verder is het mooi om samen met SuyderSee dit te organiseren. Ons doel is hetzelfde: publiek trekken en vermaken!”