Grote occasionshow van Jedi in De Meerpaal

08 oktober

Wanneer
08 oktober 2021

Oude tijden herleven in De Meerpaal. Autobedrijf Jedi uit Almere en Zeewolde bestaat 40 jaar en viert dat met een glimmende ‘Grote occasionshow’ op vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober. Dertig glimmende auto’s sieren dan het binnenplein. Bezoekers en kopers maken kans op leuke prijzen.

“Het is een memory-lane”, legt Esther Graver-van Essen de link. “Mijn opa begon in 1964 hier in Dronten aan De Noord, tegenover Wouda, met Autobedrijf Van Olst. In de jaren ’70 organiseerde hij toen al autoshows in De Meerpaal. In 1980 startten haar ouders – in Almere-Stad en later Zeewolde -met hun eigen autobedrijf Jedi (vernoemd naar hun namen Judith en Dick). Maar we zijn altijd in Dronten blijven wonen. Ook veel van onze relaties komen hier vandaan. We gaan dus echt weer even terug naar onze roots, het is een soort reünie. De Meerpaal heette ons van harte welkom met dit bijzondere initiatief.”

Van een VW Up tot een Audi SQ8

Inmiddels leidt Esther, samen met broer Wil-Bert Autobedrijf Jedi (vernoemd naar haar ouders Judith en Dick). Voor elk merk auto kun je er terecht, voor koop, lease, reparatie en onderhoud. En dus ook voor occasions, vertelt Esther: “Op de show vind je dertig van onze auto’s, van een kleine Volkswagen Up tot grote Audi SQ8.” Wie ter plekke een occasion koopt, maakt ook nog eens kans op een reischeque en waardebonnen voor onderhoudsbeurten en accessoires. “Op internet kun je natuurlijk veel info vinden, maar wij kunnen je persoonlijk nog beter helpen bij de beste keuze.”

Win jij een cabrio voor een weekend?

“Daarnaast is het ook gewoon erg leuk om een kijkje te nemen tijdens het winkelen in SuyderSee”, tipt Esther. “Naast een hapje en een drankje is er genoeg te doen en beleven. We hebben leuke acties en mooie prijzen: kinderen kunnen ‘vissen’ en hebben altijd prijs met de grabbelton, volwassenen worden uitgedaagd om zo snel mogelijk een band te verwisselen. De winnaar mag een weekend lang in een trendy cabrio rondtoeren.”

Zin om te kijken? Kom langs op vrijdag (9-21 uur) en zaterdag (10-17 uur).

Op de foto voor De Meerpaal staan Dick van Essen en Judith G. van Essen-van Olst. Daarnaast Wil-Bert en Esther