Koningsdag in SuyderSee

27 april

Wanneer
27 april 2023

Stichting Activiteiten Dronten (STADronten) pakt weer uit met Koningsdag aanstaande donderdag 27 april! Binnen én buiten stadscentrum SuyderSee wordt van alles georganiseerd. Van de traditionele vrijmarkt in het centrum, tot een uitdagende klimbaan en dansoptredens van Joy-4all op het Meerpaalplein.

Burgermeester Gebben hijst ’s ochtends om 10.30 uur de Nederlandse vlag voor het gemeentehuis. Daarna draagt onze stadsdichter Marjolein Westendorp haar nieuwe gedicht voor. Intussen is de vrijmarkt in het centrum al in volle gang. De eerste kleedjes liggen er al om 06.00 uur!

Sport & Spel

Om 11.00 uur start het sportieve en muzikale programma. Op het Meerpaalplein daagt Zwaan Buitensport je uit om de spannende klimbaan te trotseren. Of kies je voor de zeventien meter lange stormbaan? We gaan ook de hoogte in, want voor de échte waaghalzen is er een hindernisbaan van twintig meter hoog. Daarnaast is er een clownsglijbaan van zeven meter hoog, een springkussen en een verfmachine om schilderijen mee te maken. Voor de kleintjes maakt ballonnenartiest Els de allermooiste creaties.

Dans & Muziek

Harmonie De Eendracht, het Piratenkoor en discotheek Thunderbolt zorgen voor een vrolijke noot. En op het Havenplein zijn de hele dag doorlopend artiesten te bewonderen, zoals dansoptredens van dansschool Joy-4all.

Bekijk het volledige programma op Koningsdag op de website van STADronten.