Koningsdag in SuyderSee

27 april

Wanneer
27 april 2024

Stichting Activiteiten Dronten (STADronten) pakt weer uit met Koningsdag aanstaande zaterdag 27 april! Binnen én buiten stadscentrum SuyderSee wordt van alles georganiseerd. Van de traditionele vrijmarkt in het centrum, tot een gigantische stormbaan en dansoptredens van Joy4All op het Meerpaalplein.

Burgemeester Gebben hijst ’s ochtends om 11.00 uur de Nederlandse vlag voor het gemeentehuis. Het orkest van Harmonie Eendracht Dronten zorgt op dat moment voor een vrolijke noot. Intussen is de vrijmarkt in het centrum al in volle gang. De eerste kleedjes liggen er al om 06.00 uur!

Sport & Spel

Als de Nederlandse vlag om 11.00 uur de lucht in is, start het sportieve en muzikale programma. Op het Meerpaalplein is veel leuks voor jonge waaghalzen. Een spannende klimbaan van Zwaan Buitensport, een stormbaan van achttien meter én een springkussen met gigantische glijbaan. Ballonnen en Meer verrast ons met de allermooiste creaties van ballonnen en bij Kunstcollectief Dronten kan je zelf je creativiteit kwijt. Daar mag je namelijk een katoenen tasje versieren met textielstiften. Hoe leuk is dat?

Muziek & Dans

Terwijl jij over de vrijmarkt struint, zorgt On Your Feets vanaf het plein aan de Kop van het Ruim voor een goede beat. En ook op het Havenplein zijn heel de dag muziekoptredens. Onder de luifel van de Meerpaal treden de dansers en danseressen van Joy4All op.

Bekijk de website van STADronten voor het volledige programma van activiteiten op Koningsdag.