Koningsdag in SuyderSee

27 april

Wanneer
27 april 2022

Komende woensdag 27 april kan Stichting Activiteiten Dronten (STADronten) na twee jaar stilte weer groots uitpakken tijdens Koningsdag. In en rondom stadscentrum SuyderSee wordt van alles georganiseerd, van een vrijmarkt en livemuziek tot een sportprogramma en bingo in De Meerpaal.

Hijsen van de vlag & vrijmarkt

Om 10.30 uur begint de dag officieel met het hijsen van de vlag door de burgemeester op het Meerpaalplein. Stiekem is de Vrijmarkt dan al begonnen; de eerste kleedjes in SuyderSee liggen er al om 6.00 uur; iedereen is vrij om mee te doen. Vanaf 12.00 uur gaan alle sport- & spelactiviteiten van start. De meeste activiteiten duren tot 17.00 uur.

Sportprogramma & kinderaanbod

Op het Meerpaalplein kun je meedoen aan een spel- en sportprogramma voor de oudere kinderen en volwassenen. Zwaan Buitensport verzorgt dit jaar een (in)spannende klim- en stormbaan. Ook kun je je klimtalenten in de Klimwiek kwijt. Daarnaast is er een clownsglijbaan van 7 meter hoog en een springkussen. Traditiegetrouw zijn de Flevo-Scouts aanwezig met een leuke activiteit. Voor de kleinsten maakt de Drontense ballonnenartiest Els van Ballonnen en meer de mooiste creaties.

Flevotruckerstour & oude trekkers

De Flevotruckerstour is ondertussen onderweg in de regio Dronten. Een colonne van circa 80 vrachtwagens met passagiers met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Rond 14.00 uur is de finish aan De Rede. De oude-tractorenvereniging (OTMV) Flevoland staat met goud van oud opgesteld aan De Rede; de opgepoetste trekkers van vroeger gaan in colonne door het dorp.

Muziek & dans

Voor iedere smaak kun je vandaag terecht in SuyderSee. Van harmonie De Eendracht tot het Piratenkoor. Discotheek Thunderbolt verzorgt de hele dag het geluid bij de Kop van Het Ruim. Op het Havenplein zijn de hele dag doorlopend artiesten te bewonderen, zoals dansoptredens van de Dronter entertainmentschool Joy4All. Ook op het podium onder de luifel van De Meerpaal treden nog vele artiesten op.

Vrijwilligers & verspreide activiteiten

In SuyderSee gebeurt veel, maar ook in de wijken wordt van alles georganiseerd. Zo houd je de drukte wat verspreid. Zo’n 60 vrijwilligers zorgen dat de dag op rolletjes loopt. Naast bewoners van AZC Dronten helpen deze editie veertien jongeren van het Chillpoint van De Meerpaal mee bij de activiteiten. Organisator Mireille Schadee: “We zijn blij dat ze mee willen werken om het tot een succes te maken. Sowieso zijn we erg dankbaar dat we na twee jaar weer los mogen. We hopen op een mooie dag!”

Bekijk het volledige programma van STADronten