Meerpaaldagen

11 augustus

Wanneer
11 augustus 2022

Foto: Mischa Massink

We hebben er twee jaar op gewacht, maar de Meerpaaldagen zijn helemaal terug. Donderdag 11, vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus is het genieten, in en rond stadscentrum SuyderSee. Sonja Zimmerman, voorzitter van De Meerpaaldagen, heeft er zin in. “Ik woon sinds 1996 in Dronten, maar heb het feest – buiten de afgelopen twee jaar – maar één keer gemist.”

Wat maakt de Meerpaaldagen bijzonder?

“Het is een soort reünie. Echte (oud-)Drontenaren plannen hun vakantie hieromheen. Nu, na twee jaar afgelasting door corona, kunnen we elkaar echt weer eens ontmoeten tijdens dit feest. Het thema is dan ook ‘weerzien’. We hopen zo’n 10.000 bezoekers per dag te mogen ontvangen.”

Wat is er zoal te beleven?

“Donderdagavond om 18.30 uur wordt het feest officieel geopend voor genodigden. Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom in de tent. Elke avond hebben we een muziekprogramma op het Meerpaalplein. Vrijdag van 10 tot 21 uur en zaterdag van 10 tot 17 uur is er in stadscentrum SuyderSee een leuke braderie die door alle straatjes en pleintjes loopt. Bij de 75-100 stands van winkeliers en externe standhouders kun je van alles vinden, van food tot non-food. Dubbel winkelplezier dus!”

Welke muziek gaan we horen?

“Voor elke smaak is er tot 1 uur ’s nachts veel te zien en horen, van lokale bands als Amplifier en Suit Up tot landelijke bekendheden als Bastiaan Ragas en Samantha Steenwijk. Voor die acts van eigen bodem vind ik het mooi dat zij voor eigen publiek op kunnen treden.”

Heb je nog tips?

“Leuk is het middagprogramma met springkussens en gratis popcorn, en de Seniorenmiddag in de tent op het Meerpaalplein. En zaterdagmiddag kun je midden in de zomer een snowboardsimulatie doen. Nieuw is de Escapebus en het Bobcafé aan De Rede. Een spelelement met een educatief tintje. Leuk voor iedereen!”

Hoe is het om dit te organiseren?

“Erg leuk, omdat je het samen met zeker honderd vrijwilligers doet. Het was een uitdaging om iedereen betrokken te houden, maar dat is zeker gelukt. Daarnaast hebben we meer dan vijftig sponsoren, die ons trouw blijven. En daardoor kunnen we de toegang gratis houden. Ook leuk is de samenwerking met DOES, de horeca rondom het plein en stadscentrum SuyderSee. Zo versterk je elkaar.”

Bekijk het volledige programma