Stoffenbeurs

18 september

Wanneer
18 september 2021

Op zaterdag 18 september van 10.00-16.30 uur vindt op het Meerpaalplein de Stoffenbeurs plaats. Op deze buitenmarkt staan ruim 40 stands plus een aantal ondernemers uit stadscentrum SuyderSee. Of het nu voor mode of voor wonen is, je vindt hier van alles, tegen een voordelige prijs.

Waarom nu ook in Dronten?

Organisator Elaine Kuipers legt uit: “Al twintig jaar organiseert De Stoffenbeurs als eerste in Nederland stoffenbeurzen. Voorheen zaten we onder meer ook in Lelystad, maar dat ging nu niet door. Dronten leek ons een goed alternatief, omdat het lekker in de buurt zit en de ruimte heeft.”

Wat vind je zoal op de Stoffenbeurs?

“Het is een snoepwinkel voor de hobbynaaister of creatieveling met stof. Het assortiment met stoffen voor mode en wonen is ontzettend breed. Van stoffen voor dames- en heren- en kindermode tot hobbystoffen en de exclusievere designerstoffen. En natuurlijk zijn er volop bijpassende fournituren, patronen en accessoires. Gewoon, alles wat je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan.”

Wat maakt dit zo populair?

“Mensen vinden het leuk om creatief bezig te zijn. Je maakt met een zelf gekozen stof iets unieks, of het nu een broek, kussen of gordijn is. Het leuke is dat we op de stofbeurzen ook steeds meer jongere mensen zien die het weer leuk vinden zelf kleding of interieurstyling te maken.”

Welke Dronter ondernemers staan er?

In ieder geval zijn dit Brothers Jeans, Loco Mare by Chris, LinGerie Dronten, Livera Dronten, Nextdoor Kids & Teens en Voster Boekverkopers.