Pearle Studio door een andere bril

13 april 2022

Heb je het al gezien? Sinds woensdag 13 april jl. siert aan Het Havenplein een Pearle Studio-winkel. De voormalige Eye Wish-vestiging is omgebouwd tot een totaal nieuwe winkel, maar met vertrouwde service. Bedrijfsleidster Maaike Hoorenman laat het ons met eigen ogen zien.

“Ook van buiten ziet het er al veel mooier uit, met die strakke zwarte huisstijl, en nieuw logo met witte letters, plus groene touch. En omdat we de winkel verbouwd hebben, is het er allemaal opener en uitnodigender op geworden. Dat horen we ook van onze klanten. Ons team van zes deskundige adviseurs is trouwens hetzelfde gebleven, maar wel in een nieuwe zwarte outfit.”

Waarom Pearle Studio?

“Honderd Eye Wish-zaken zijn overgestapt naar dit nieuwe concept. Eigenlijk zijn we het luxe zusje van Pearle, met een heel eigen aanbod op het gebied van monturen. We vullen elkaar qua aanbod prima aan. Ook bij ons gaat het om de gezondheid van je ogen, waarbij we een breed aanbod in brillen en lenzen hebben. We onderscheiden ons daarin met exclusieve merken, zoals Gucci, Porsche, Persol en Tom Ford.”

Wat zijn de trends?

“Dat is best wel uiteenlopend, hoewel de ronde vorm wel kenmerkend is. Sommigen kiezen voor minimalistisch, met een weinig zichtbaar montuur, zoals de glasbril; andere willen graag een opvallend montuur, met het logo goed zichtbaar. Helemaal bij zonnebrillen zie je dat we weer teruggaan naar de jaren ‘70/’80, met grote glazen. Op social media zie je dat veel terug. Maar ook de stoere pilotenzonnebril is nog in.”

Heb je nog tips voor de beste aankoop?

“Een goede bril versterkt je persoonlijkheid. Daar helpen we je graag bij. Maar je moet vooral kiezen wat je zelf comfortabel vindt zitten. We vragen ook altijd waar je de bril voor wilt gebruiken en wanneer je het draagt. En sport je veel, dan hebben we ook heel geschikte daglenzen. Oh ja, en omdat we de opening willen vieren, krijg je tot 18 mei 40% korting op een complete bril. Zien we je snel?”