Beleef en proef Kerst samen in SuyderSee

12 december 2017

Een witte Kerst is nog de vraag, maar een warme Kerst wordt het zeker in stadscentrum SuyderSee. Beleef het met ons mee tijdens de twee decemberweekenden voor Kerst, met volop sfeervolle activiteiten en smaakvolle proeverijen.

Van snowglobe tot kerstelf

Heb je bijvoorbeeld wel eens in een plastic snowglobe gezeten? Laat je ondersneeuwen in een winters mini-landschap en creëer je eigen kerstkaart! Maar mocht je op de foto willen met de kerstman, kerstelf of Charles Dickens-saxofonist, dan kan dat ook. SuyderSee biedt het allemaal voor Kerst.

Wat kun je zien, doen en proeven met Kerst in SuyderSee?

Proeven en verzoeknummers

Op zaterdag 16 december begint het feest met een gezellige proeverij door het stadscentrum. Onder de kerstklanken van a-capellagroep Carols District serveren kersthostessen lekkere hapjes aan de bezoekers. De kerstman, vergezeld door een kerstelf maken de sfeer compleet. Bij hen kun je terecht voor cadeautips. En wil je graag mooie kerstmuziek horen, geef dan je verzoeknummer door aan de pianist in SuyderSee.

Kerstloop en inpakservice

Op koopzondag 17 december krijgt SuyderSee een sportief tintje met de Leisure World Kerstloop Dronten. Naast 60 topatleten uit binnen- en buitenland nabij kerkcentrum Open Hof kan ook elke recreant meedoen. Het publiek wordt warm gehouden met bekende kerstliedjes door de kerstman en zijn vrouw. Een saxofonist, gekleed in Charles Dickens kostuum, laat de klanken nog mooier doorklinken door SuyderSee. Voor de inwendige mens worden wederom lekkernijen van lokale ondernemers geserveerd. En mocht er nog iets feestelijk ingepakt moeten worden, maak dan gebruik van de gratis inpakservice.

Snowglobe en Lichtjestour

Op zaterdag 23 december en zondag 24 december staat de snowglobe in SuyderSee. De ouderwetse kleine schudbol met sneeuw is nu een levensgrote bol waarin het spontaan gaat sneeuwen als je erin stapt. Ervaar die magische en winterse snowglobe, en laat een leuke gezinsfoto maken of een foto voor je nieuwjaarswens. Natuurlijk mag je ook de kerstman en z’n twee elfjes vragen om met je te poseren. Zaterdagavond vanaf 17.00 uur kun je genieten van de Lichtjestour waarbij een bonte stoet van versierde trekkers door Dronten rijdt.

Kortom, Kerst in SuyderSee is een mooie en gezellige opwarmer voor Kerst 2017.
We heten je van harte welkom!