Bistro Remke, gemoedelijkheid op een mooi hoekje

25 januari 2019

‘Lekker en gezellig eten en drinken bij Remke’. Dat gevoel willen Jack, Carla en zoon Remke van der Meer opwekken bij gasten, die straks hun Bistro Remke aan De Rede 17 bezoeken. Op 9 februari gaat het officieel open. Proef en beleef het zelf eens!

Momenteel vinden de laatste werkzaamheden plaats in het ruime pand aan het levendige Meerpaalplein. De zaak – op een mooie hoeklocatie – wordt vooral een stukje lichter en opener. Vanaf 9 februari kun je er terecht voor lunch, diner, koffie, borrel en vooral gezelligheid. Jong en oud, student of senior, iedereen voelt zich thuis bij ‘Remke’.

”Het kriebelde weer bij ons”

Na enkele eerdere eigen horecabedrijven in de regio wilden Jack en Carla weer aan de slag met een eigen zaak. “Het kriebelde”, vertelt Carla. “We zochten weer een nieuwe uitdaging, liefst hier in Dronten, waar je de mensen ook kent. En we ervaren dat de horeca hier nog steeds groeit qua publieke belangstelling. Onze jongste zoon Remke wilde naast zijn studie Bedrijfseconomie wel meewerken in de zaak. Hij heeft ervaring en een horeca-opleiding gedaan. Hartstikke leuk natuurlijk. Vandaar ook de naam, die best uniek is.”

Keuze uit menu, specials en Remke’s plankje

Met Bistro Remke willen de uitbaters een warme en knusse sfeer neerzetten van een kleinschalige en gemoedelijke ambiance, waar je goed en lekker kunt eten en elkaar ontmoet. “Van vlees- en vis- tot vegetarische gerechten, tegen een prima prijs”, vertelt Jack. “Maar altijd iets bijzonders dat je thuis niet snel klaar zult maken. Je hebt de keuze uit ons menu en specials, waarbij we mooie Weizen en Blond op de tap hebben. Met onze kok zijn we druk bezig om de laatste hand aan de kaart te leggen, waarbij we ook zoeken naar mooie lokale producten, zoals thee, wijn en verse friet.” Met ‘Remke’s plankje’ biedt de bistro daarbij lekkere huisgemaakte gerechten uit eigen keuken.”

Ook ideaal voor groepen en zakelijk gebruik

Beneden is ruimte voor 46 stoelen, op de etage boven zijn nog eens 20 plekken. “Die mooie open ruimte met uitzicht op het plein biedt ruimte aan groepen, maar ook aan zakelijke gasten”, ziet Remke wel kansen. “Je geniet van de sfeer van de bistro, maar hebt ook veel privacy.” En mocht het straks weer mooi zonnig zijn, dan willen de Van der Meers het terras body geven. “We hebben maar liefst 60 plekken. Dat is toch genieten met het zonnetje uit het zuiden!”