Bodrum geeft klanten en kapsalon een frisse look

23 maart 2022

Voor haar klanten maakt Kapsalon Bodrum aan De Kiel continu tijd vrij. Na twaalf jaar was het nu ook tijd om de winkel eens een metamorfose te geven. Dat is gelukt: in de licht goudgeel en wit gestoken zaak steken de strakke zwarte luxe fauteuils en bruinhouten kaptafels en spiegels mooi af. Even sfeer proeven.

Eigenaresse Zeynep Dogu is er trots op. In 2010 startte de goedlachse onderneemster met haar levenspartner hun eigen salon in stadscentrum SuyderSee. Voor mannen, vrouwen en kinderen (met natuurlijk een snoepje na afloop). De naam Bodrum verwijst naar de bekende badplaats in Turkije. “Dat was direct goed voor de naamsbekendheid.”

Het geheim van gouden armbanden

“Ik wilde graag een eigen zaak beginnen. Mijn vader zei vroeger al dat een kapper ‘gouden armbanden’ heeft. Dat betekent dat je dat vak overal uit kunt oefenen; haar groeit altijd.” Toch laat Zeynep het knippen over aan haar collega’s Maxime, Marco en Javad. “Goed personeel waarop je kunt vertrouwen, maakt het verschil. Ik doe de administratie en tot twee jaar geleden heb ik beautybehandelingen verzorgd. Dat heeft Nafisa nu van me overgenomen, op de eerste etage.”

Knippen, verven, spoelen en scheren

Knippen is één ding, maar Bodrum heeft meer in huis. Van extensions tot lash lifting tot het epileren van je wenkbrauwen. “Dat doen we met een touwtje, wat leidt tot een lijn die langer strak blijft. En het klassieke baardscheren met scheerschuim en mes doen we ook. Voor kleuringen maakt de kapsalon gebruik van de natuurlijke haarverzorgingslijn van het merk bhave.

Weltevreden de deur uit

Goed & goedkóóp gaat prima samen, vertelt Zeynep. “Als je maar kwaliteit levert, komen mensen naar je toe of weer bij je terug. Ik snap dat klanten wel eens ergens anders kijken; ik zie andere kapsalons ook als concullega’s. Wij gaan uit van onze eigen kracht. We kunnen voordelig zijn, omdat we veel klanten in korte tijd knippen. Dat maakt het verschil. Maar ook ons doel is om klanten zich weltevreden te laten voelen. Niet voor niets hebben we veel vaste klanten.”

De trends voor dit voorjaar?

“De grijsachtige askleur is nog steeds erg in. Maar ook highlights en bruine tinten is veel vraag naar.”