Binnen voel je de warmte van Moellies

13 oktober 2022

Niks mooier dan alle seizoenen met hun charmes, vinden Perry en Agnes de Moel. Maar de herfst is toch wel een van de smaakmakers, vinden de eigenaren van Moellies. Zet de haard maar aan, herfsttaart klaar, herfstbock koud en serveer de hapjesplank maar uit. En proef de aandacht!

Moellies aan het Havenplein hartje stadscentrum SuyderSee is een fijne plek om tijdens een rondje SuyderSee even aan wal te komen. Lekker in de luwte van wind en regen. En binnen is het warm, waar de fruitbomenhout gestookte kachel de horecagelegenheid behaaglijk laat voelen. 

Waarvoor kom je naar Moellies?

Perry: “Het is het totaalplaatje. Naast de robuuste kachel met lekkere leren stoelen rondom, is het de totale beleving. Je hebt altijd wat te zien op het plein en zijstraat. Maar het is ook de sfeer en bediening en natuurlijk de variatie van onze menukaart voor ontbijt, lunch en diner. Daarbij maken we veel gebruik van lokale en biologische producten.”

Wat zijn de herfsttoppers?

Agnes: “De Lunchplankjes met diverse minigerechtjes zijn populair; overigens hebben we die ook in vega-uitvoering, net zoals we ook onze wraps, burgers en toetjes vegan in huis maken. Erg leuk om die varianten te ontwikkelen in de keuken. En de grote kom pompoensoep met kokosmelk is in trek; geserveerd met brood en kruidenboter zit je dan echt wel vol.” 

En als lekker tussendoortje?

Agnes: “Een lekkere kop thee of koffie – met melk uit een melkbusje – met onze huisgemaakte taart bijvoorbeeld. Vooral in het najaar vallen de red velvet en bokkenpotentaart in de smaak. En we hebben een speciale herfsttaart met koffie, walnoten en caramel. Die donkere kleuren en zoete smaken doen het altijd goed in dit seizoen. En we hebben natuurlijk nog onze Hapjesplank, met kipkluifjes, bospaddenstoelkroketjes, wrapje carpaccio, parmaham, geitenkaasjes en frites.”

Welke dranken passen daarbij?

Perry: “Onze bockbier, in zo’n mooi bijpassend glas, waar de oranje kleur mooi in uitkomt. Deze komt van Gulpener, waar we nog drie van op de tap hebben. Daarnaast hebben we twee lokale bieren, van Praght en Artemis. En we hebben vijf mooie bio-wijnen en een herfstcocktail, onder meer met de karakteristieke smaak van kaneelstokjes.”

Dus, helemaal klaar voor de herfst?

Agnes: “We hebben er zin in. Ook omdat we op zaterdagavond 29 oktober weer beginnen met onze Pubquiz. En naast onze reguliere openingsuren zijn we ook steeds vaker weer een feestlocatie voor mensen die iets te vieren hebben en dan ook echt willen genieten. Onze ruimte is net groot genoeg om het lekker intiem te houden. Laat die herfst maar komen.”