De schoenentrends van dit najaar

13 september 2023

Heb je de etalage van Nelson in stadscentrum SuyderSee al gezien? Ga maar snel kijken, want je wordt verrast door de glimmende modellen die deze herfst en winter het modebeeld bepalen. Chique laarzen en pumps in metallic, goud en magenta. “Dat zijn drie kleuren die we dit najaar veel gaan zien,” weet filiaalmanager Monique. 

En nog leuker… Kinderen en ouders kunnen vanaf nu helemaal matchen! “Deze gouden cowboylaarzen hebben we in volwassenmaten én kindermaten.” Als je liever wat minder opvalt, kom je uit op een sneaker of cowboylaars in het bruin, brons of zwart. “Een middenweg is er op dit moment eigenlijk niet,” concludeert Monique.

Opvallend óf ingetogen

Verrassend of niet… pumps en laarzen met puntige neuzen blijven we dragen. Ook de vierkante carré-neus is weer helemaal terug. “Je ziet dat opvallende metallickleuren, sneakers en laarzen met dikke zolen en stoere bikerboots het straatbeeld gaan bepalen” weet Monique. 

Dikke(re) zolen

Dikke zolen? Eigenlijk moeten we ze ‘chunky’ noemen. Die maken dit najaar een echte comeback! Je ziet het vooral bij de sneakers van Steve Madden en de stoere boots van Dr. Martens. Zelfs in combinatie met een pantoffel-look, bijvoorbeeld de comfortabele boots van Warmbat Australia. Verder zien we in de winkel van Nelson veel bikerboots. Zwarte laarzen met opvallende gespen, ritsen en studs. “Ze staan erg leuk bij een jurkje of bij een jeans,” zegt Monique. “Een echte eyecatcher van je outfit.”

“Ik ben altijd thuis”

Hoe ruim het assortiment van Nelson ook is, de winkel is te klein om álle modellen te laten zien. Daarom heeft Nelson grote tablets in de winkel waarop je de volledige collectie kan bekijken. Monique vertelt: “Hebben we een paar schoenen niet op voorraad? Dan bestellen we ze graag voor je en heb je ze de volgende dag in huis.” Je kan er ook voor kiezen om de schoenen in de winkel van Nelson te laten bezorgen. “Ik ben altijd thuis,” lacht Monique.