Mirella stopt, het is mooi geweest

20 oktober 2022

Aan al het goede komt een einde. Mirella Sieraden en horloges sluit per 1 januari 2023 haar deuren. Eigenaren Ruud (66) en Wil (64) Lankamp gaan genieten van het goede leven, deels in Dronten, deels op het Griekse eiland Kos. Tot die tijd geldt 30% korting op alle artikelen.

“We gaan onze klanten zeker missen”, kijkt Wil terug op de warme band met het publiek. En dat is wederzijds, als we de reacties op Facebook teruglezen. De moraal: het warme onthaal, de gezelligheid en persoonlijke behandeling gaan gemist worden. “We hadden ook zeker een sociale functie. Voor dat vertrouwen zijn we dankbaar”, vat Wil het gevoel van haar en Ruud samen. “De mensen stonden altijd op nummer één.”

“Altijd geluisterd naar onze klanten”

Wil kwam in 2003 in de zaak van haar man. Ruud kreeg het ondernemen met de paplepel binnen. In 1980 nam hij het ouderlijke stokje over met verschillende zaken door de jaren heen, waarna hij vanaf 2005 in het huidige pand aan De Redepassage verder ging onder de naam Mirella (vernoemd naar een Griekse vriendin van Wil). Eerst als bijouterie-winkel met sjaaltjes en tassen, maar rond 2010 schakelde het echtpaar om. “We hebben altijd goed geluisterd naar onze klanten; zo zijn we overgestapt naar luxere, maar niet al te dure sieraden en onderscheidende horloges”, vertelt Ruud. “Daarmee vulden wij en de juweliers in SuyderSee elkaar goed aan.”

“Dat doet Ruud wel effe voor je”

“Wil weet alles van sieraden, ik van horloges”, benoemt Ruud de onderlinge wisselwerking. Samen met hun medewerksters – “onze twee meiden” – waren ze jarenlang een stabiele factor in SuyderSee. “Wij hebben de kennis door de jaren opgebouwd en we leveren nog echt service: een batterijtje verwisselen we, of een bandje maken we standaard op maat. Veel bewoners van De Regenboog wisten ons bijvoorbeeld goed te vinden voor dat gemak.” “Dat doet Ruud wel effe voor je”, verwoordt Wil een veelgehoorde uitspraak van klanten.

“Toen de jongste, nu de oudste”

“Toen ik begon, was ik de jongste, nu de oudste; tijd om te stoppen”, vindt Ruud. Het waren mooie jaren, als ondernemer en als bestuurslid van de winkeliersvereniging. “We hebben een prachtig winkelcentrum, maar dat beseffen we als Drontenaren zelf niet genoeg. Juist mensen van buiten vinden het hier fijn winkelen.” Beiden hopen dat de vrijgekomen plek straks weer een mooie bestemming krijgt. “Ons straatje kent veel kleinere ondernemers; daarmee onderscheiden we ons als SuyderSee. Dat moeten we vasthouden, zodat klanten niet weglopen.”

“We maken er nog even een feestje van”

Zelf blijven Ruud en Wil verbonden aan Dronten, maar kijken ze ook uit naar de vrije tijd. “Tijdens de coronaperiode ontdekten we dat we ook best wel goed zonder de zaak konden”, vertelt Wil. “Dat heeft de keuze wel vergemakkelijkt om te stoppen. Op Griekenland voelen we ons ook al 23 jaar ontzettend thuis. En gelukkig zie ik Mirella daar regelmatig. Maar tot die tijd maken we er hier in de winkel nog zeker een feestje van met leuke kortingen op alle artikelen!”