Dronten gaat groeien

17 februari 2023

Zowel binnen als buiten de dorpskern van Dronten zijn er forse plannen voor uitbreiding van het woningaanbod. “Veel mensen uit omliggende dorpen en steden komen graag onze kant op”, weet Marcel Hanswijk, mede-eigenaar van Hypotheek Visie in stadscentrum SuyderSee. Want voor hetzelfde geld, heb je hier veel meer woongenot. “Dronten zal groeien! Wees er maar trots op, dat ben ik zelf ook!”

Sinds december vind je Hypotheek Visie aan De Kiel in stadscentrum SuyderSee. De eerste maanden hebben Marcel en zijn collega’s er als prettig ervaren. Precies zoals ze het verwacht hadden. En als echte Drontenaar is er voor Marcel niets mooiers dan zijn vak uitoefenen in ‘zijn’ dorp. Het was altijd zijn doel om ooit een onafhankelijke hypotheekwinkel in Dronten te beginnen. “De succesformule is het DNA van Dronten: nuchtere mensen van het platteland. Mensen die gewoon binnenlopen en hun vraag stellen.”

Financieel voorbereid

Hypotheek Visie adviseert over hypotheken, verzekeringen en consumptieve leningen. Integraal adviseren noemt Marcel dat. “Je komt binnen voor je hypotheek, maar wij kijken naar je volledige persoonlijke situatie. Met ons advies ben je financieel goed voorbereid op de toekomst. Of je nu een starter of 80-plusser bent.” Hypotheek Visie werkt daarbij samen met meer dan veertig geldverstrekkers. Aan de hand van de voorwaarden zoeken Marcel en zijn collega’s naar de financiering die het beste bij de klant past. Aansluitend gaan ze voor de klant opzoek naar de combinatie van laagste rente en beste voorwaarden. “Er zijn genoeg grote geldverstrekkers met scherpe tarieven. Dan is het geweldig dat je de klant maatwerk kan leveren.”

Woningmarkt verandert

Dat de woningwaarde nog iets verder zal dalen, staat voor Marcel vast. Ook dat de rente zal stabiliseren. “Bij een lage rente adviseren we om de hypotheek zo lang mogelijk vast te zetten. Vandaag de dag denken we aan een periode van maximaal tien jaar vast, of zelfs te kiezen voor variabel. Je hebt dan altijd nog een moment om de rente vast te zetten wanneer de situatie dat toelaat. We blijven onze klanten namelijk twee jaar volgen en van advies voorzien.”