Echt, HEMA heeft zoveel meer te bieden en proeven

24 oktober 2019

Is het je al opgevallen, die nieuwe winkelindeling bij de HEMA? Misschien is het even wennen, maar uiteindelijk is het gegroepeerde aanbod voor de klant overzichtelijker en beter vindbaar, weet eigenaar Aschwin Koggel van HEMA Dronten. En dat is wel zo handig met de drukke november- en decembermaand voor de deur.

Damesmode en aanverwante producten bij elkaar, alles voor heren in een hoek en ook voor kinderen vind je zowel kleding als speelgoed lekker dicht bij elkaar. Overzichtelijk dus, en succesvol getest bij collega-vestigingen in binnen- en buitenland. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld nog de werelden bureau- en cadeauartikelen, verzorgingsproducten, wonen, keuken en baby.

“Laten zien wat we in huis hebben”

“De kassa’s hebben we naar achteren verplaatst, zodat we voor in de winkel beter kunnen laten zien wat voor nieuwe artikelen we in huis hebben”, schetst Aschwin Koggel. “Eigenlijk veranderen we zo weer terug naar 2006, toen de kassa ook midden in de winkel stond.” Nadrukkelijker wil HEMA Dronten thematisch het actuele aanbod in de winkel tonen; denk aan Sinterklaas en Kerst, en nu natuurlijk Halloween, waarvoor ook weer kleding, snoep en versiering in de schappen ligt.

Ontbijt en snert om te smullen

Wat we nog missen? De overbekende horeca- en foodafdeling van HEMA natuurlijk! Want wist je dat je voor € 2,- al lekker in het restaurant kunt ontbijten. Kies jouw vijf items uit het ontbijtbuffet met onder meer croissantjes of drankjes! “Er is veel belangstelling voor”, weet de HEMA-eigenaar. “Trouwens, net zoals de snert die we weer serveren, natuurlijk met onze eigen HEMA-rookworst! Naast de winkel hopen we in 2020 de horeca ook eigentijdser in te richten, waarbij we vooral ook meer willen inzetten op versbereide gerechten en biologische producten.”

De klant van de toekomst

HEMA blijft populair, ervaart Aschwin Koggel: “Hoe vaak ik hoor dat mensen afspreken bij de HEMA. Een teken van bekendheid, waarbij wij ook via sponsoring onze bijdrage aan de lokale gemeenschap – en met de HEMA Foundation aan een Afrikaans schoolproject – proberen te leveren. Onze plus is natuurlijk de prijs, maar ook onze kwaliteit en service doen het. Het online kanaal vult onze winkel daar goed bij aan. Ik vind het mooi dat ook veel scholieren onze Take Away weten te vinden voor een vers belegd broodje. Dat is toch de klant van de toekomst!”

Op de foto teamleidster Karin Taal en verkoopmedewerker Charles Dumay; 2 van de bijna 60 medewerkers die elke dag met een glimlach klaarstaan voor de klant.