Een kijkje in de keuken van… Bistro Remke

20 juli 2021

Wie is onze gastheer?

Bistro Remke, aan De Rede 17, sinds 2019. Jack en Carla van der Meer bedienen samen met vier medewerkers de gasten. “Maar eigenlijk zoeken we nog een kok en enkele medewerkers in de bediening. Want het begint weer goed te lopen. Dat is fijn.”

Hoe is het om weer open te zijn?

Carla: “Het voelt weer goed om mensen te kunnen ontvangen en te ontmoeten. Om gewoon weer een praatje te kunnen maken. Overigens zijn we best druk geweest afgelopen jaar met afhaalgerechten en bezorgmaaltijden klaarmaken. Het was vooral fijn om bezig te zijn en gasten te voorzien van lekker eten. Het viel op dat veel nieuwe gasten ons daardoor ook ontdekt hebben. Die zien we nu ook weer terug.”

Zijn er nog dingen veranderd?

Jack: “We zijn qua biermerk overgestapt op Hertog Jan, waar we ons hier tussen de horeca aan De Rede toch mee onderscheiden. Vooral vinden we het zelf een mooi merk en lekker bier. Vier varianten schenken we op de tap, zoals de Hertog Jan Weizener, Leffe Blond en Tripel Karmeliet. Maar een lekker wijntje hebben we ook in huis voor de liefhebber.”

Wat staat er op de kaart?

Carla: “De mixed grill, met vier verschillende vleessoorten en verse groenten. Maar ook ons Sharing Dinner is populair. Met twee of meer personen eet je – samen – van schaaltjes op een houten plank. Het is bourgondisch en intiem. We verrassen je met drie gangen met de keuze voor vis, vlees of vegetarisch. En wat is er romantischer dan samen het toetje te delen?”

Heb je ook een kleinere, lichtere hap?

Jack: “Lunchen vanaf een uur of 12 kan natuurlijk ook. Wat te denken van onze pikante kip met wokgroenten en brood, of onze tosti de luxe met die lekker geurende chorizo. Heerlijk! Of kies eens voor onze vissalade, met zalm- en makreelfilet en knoflookgarnaaltjes. Die is gewild.”

En lekker lang borrelen buiten?

Carla: “Natuurlijk is dat heerlijk, hier aan het Meerpaalplein. Lekker gemoedelijk. Vooral in het weekend is het de laatste tijd echt druk op het terras. Ik heb het idee dat steeds meer mensen dat ontdekken. Van Drontenaren en studenten die elkaar hier gezellig ontmoeten tot toeristen die vanaf het Veluwemeer komen fietsen. Regelmatig vragen ze of ze hun accu hier even op mogen laden in het stopcontact binnen, terwijl ze van een lunch of borrelplank genieten.”