Een nieuw gezicht voor Van Wonderen

21 september 2023

We beseffen heel goed hoe belangrijk gezondheid voor ons is. En dus blijven we opzoek naar nieuwe producten die ons daarbij helpen. Familie Schuttelaar is al jaren bekend met de G&W-formule voor gezondheidswinkels. Niet vreemd dus dat ze, naast hun G&W-vestigingen in Kampen, Zwolle, Deventer, Meppel en Raalte, interesse toonden in Drogisterij Van Wonderen in stadscentrum SuyderSee. 

“Martijn en Alexandra Horich vertelden over hun plannen om naar Spanje te emigreren. Zo kwamen wij in beeld als overnamepartner. Vanaf oktober zetten wij de zaak voort als G&W GezondheidsWinkel Van Wonderen”, aldus Vincent Schuttelaar die samen met zijn zus als vijfde generatie de winkels van het familiebedrijf bestiert. G&W GezondheidsWinkels is een landelijke vereniging van negentig zelfstandige winkels.

Assortiment aanscherpen

Een G&W GezondheidsWinkel is een échte advieswinkel. Consumenten komen er met specifieke vragen over gezonde voeding en levensstijl. Het assortiment is daar ook op afgestemd. “Zo kennen de klanten van Van Wonderen al jaren en zo zetten wij de zaak ook voort”, vertelt Vincent. “Het enige verschil is dat wij de nadruk wat meer leggen op de productgroepen ‘gezonde voeding’, ‘natuurlijke cosmetica’ en ‘vitaminen, mineralen & supplementen’. De aandacht voor parfum en persoonlijke verzorgingsproducten zal daardoor iets meer naar de achtergrond schuiven.

Ondersteuning in de winkel

Martijn en Alexandra, die de winkel zes jaar geleden van hun (schoon)ouders overnamen, vertrekken komend jaar naar Spanje. Voorlopig biedt Martijn nog ondersteuning in de G&W winkel. De verkoop van EyeLove brillen, de huisparfum en bodycare van Janzen, de geuren van PRFM en de vrolijk gekleurde Chilly’s Bottles wordt overgenomen door buurman ‘KIJK Dronten’ in de Redepassage.

Foto: Martijn en Alexandra Horich