Elferink Schoenen, altijd lekker lopen

25 september 2018

Met Hafkamp is een stukje lokale geschiedenis verdwenen, maar qua schoenenaanbod loopt stadscentrum SuyderSee nog steeds voorop. Want Elferink Schoenen heeft niet alleen een zeker zo groot aanbod en webshop, ook is ze specialist in comfortschoeisel.

Helemaal toevallig was het niet dat Elferink met vestigingen in Raalte, Hattem en Kampen de oversteek naar Emmeloord en nu ook Dronten waagde, weet eigenaar Niels Elferink. “We hadden al goed contact met de familie Hafkamp en we zaten met Kampen al in de buurt. “Dronten is een kansrijke regio met een mooi winkelcentrum, waar we de ruimte hebben. En het voelt goed; na de outletverkoop gaan we nu echt van start. Het weekend van 29 en 30 september is onze officiële opening voor de klant.”

Specialist in voetenklachten

Het bijna 150 jaar oude familiebedrijf begon ooit als schoenmakerij. Inmiddels werken er tientallen medewerkers in de vijf vestigingen en verkopen ze schoenen voor het hele gezin. “Van baby tot senior”, schetst Niels Elferink. “Daarnaast zijn we gespecialiseerd in comfortschoenen. In Hattem en Raalte hebben we bijvoorbeeld een Voetencentrum, waar we mensen met voetenklachten goed kunnen helpen aan passend schoeisel. Overigens zijn al onze verkoopmedewerkers opgeleid tot Gezond Lopen Adviseurs. Dankzij die kennis van de anatomie weten we wat een voet nodig heeft.”

Kinderen verdienen goed schoeisel

Ook het team in Dronten – onder aansturing van bedrijfsleider Corine – kan de klant goed helpen met een ‘moeilijke’ voet. Elferink ziet dat vooral steeds meer kinderen voetproblemen hebben en steunzolen gebruiken. “Dat kan te maken hebben met slecht schoeisel dat vaak te breed en te slap is en te weinig dempt. Goed schoeisel met een stevige zool is belangrijk. We hebben ook in de winkel ook gewone sneakers die goede kwaliteit hebben en er stoer uitzien.”

De bikeboots zijn helemaal hip

Voor het komende fashion-najaar is Elferink helemaal klaar. “Voor de dames zijn de zwarte bikeboots helemaal hip. Ze doen denken aan stoere motorlaarsjes, maar dan met accessoires, zoals veters of gespen.” En de westernachtige stijl met bijvoorbeeld slangenleer is nog steeds in. Voor mannen blijft de sneaker in het straatbeeld, maar de stoere hoge ‘boot’ zie je ook meer, of je nu de broek erin of erbuiten draagt. “We adviseren de klant graag bij zijn of haar keuze”, weet Niels Elferink. “En ons voordeel is dat je via onze webshop al ons aanbod kunt bestellen. Eventueel kun je het in de winkel dan gewoon afhalen.”

Elferink Schoenen
Redepassage 7-9
www.elferinkschoenen.nl