Funcooking? Ja leuk!

20 december 2022

Weet je nog niet zeker wat je met Kerst op tafel gaat zetten? Doe dan nog snel wat verrassende inspiratie op bij Blokker in stadscentrum SuyderSee. Daar kunnen ze je alles vertellen over funcooking. Wat dat is? Gezellig samen aan tafel je eigen gerechtjes klaarmaken. Fonduen is weer helemaal terug van weggeweest, maar ook de grillplaat, de pizzarette én het traditionele gourmetstel zijn razend populair. 

Het plezier van funcooking is dat je gezellig met z’n allen aan tafel zit en vooral zelf bepaalt wat je op dat moment gaat bereiden. Een lekker stukje vlees? Groenten erbij? Lekkere kruiden erover of het gerechtje afmaken met een pittig sausje? Jij bepaalt dat helemaal zelf. Maar je ziet ook de creaties van de tafelgenoten. 

Maak van eten een feestje

Funcooking is net wat je er zelf van wilt maken. Het feestje begint al bij het inkopen van de ingrediënten. De slager heeft het lekkerste gesorteerde vlees voor je liggen. Dat kan je aanvullen met uiteenlopende groenten, vruchten, vleeswaren zoals ham en peperoni, olijf en tomaat. Maar ook met bijvoorbeeld spinazie en rucola krijgen de gerechtjes een verrassende byte.

Geanimeerd kokkerellen

“Funcooking is leuk om met je gezin, familie of vrienden te doen”, weet Marcel Slot van Blokker in Dronten. “Het is eigenlijk geanimeerd kokkerellen met z’n allen.” Slot ziet dat het traditionele kerstmenu weliswaar nog steeds een stevige positie in de Nederlandse gezinnen heeft, maar funcooking is inmiddels wel het meest populair. Daarnaast kiezen veel gezinnen ervoor om tussen kerst en de jaarwisseling wat vaker ‘anders’ te gaan koken en gezelligheid in te huis brengen. “Het is een vakantieperiode, gezinnen hebben meer tijd voor elkaar en willen die tijd graag samen doorbrengen. Funcooking past daar goed bij.”

Kies jij komende week ook voor funcooking? Ga dan nog snel even naar Blokker, dan weet je zeker dat je de spullen compleet én op tijd in huis hebt.