Galerie Dronten organiseert de kunstmarkt

24 mei 2023

Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de kunstmarkt op zaterdag 27 mei. Het Meerpaalplein is die dag het domein van ruim vijftig kunstenaars uit Flevoland. Verspreid over vijftig kramen met schilderijen, fotografie, sieraden en kunst van bijvoorbeeld keramiek, hout, beton, vilt en textiel vind je ongetwijfeld een uniek item voor thuis. 

Er is niet alleen van alles te zien, maar ook genoeg te beleven! Zo laat Ruud Snakenborg je zien hoe je moet glasblazen en daagt je uit om het zelf ook een object van glas te maken. En ook aan de kleintjes is gedacht! Zij kunnen hun creativiteit kwijt tijdens het beschilderen van paneeltjes.

De kunstmarkt wordt georganiseerd door kunstvereniging Galerie Dronten. “We zijn een snelgroeiende vereniging met nu zo’n vijfendertig leden” vertelt Jeltje van der Heide, lid van Galerie Dronten. In het pand aan de Redepassage heeft ieder lid drie werken geëxposeerd. Het varieert van schilderijen en beeldhouwkunst tot fotografie en glaskunst. “Iedere maand vervangen de leden één van hun werken, zodat er steeds wat nieuws hangt” vertelt Jeltje. Sommige bezoekers komen gericht voor het werk van één kunstenaar, zoals dat van Ferdi de Bruijn en Fons Uytdehaag. Anderen komen gewoon even binnenlopen.

Foto: René Lubbes en Gré Dubbeldam