Hairfriends krijgt nieuwe look met Audrey Duitscher als eigenaar

20 december 2019

“Even dat momentje voor jezelf om je mooier te maken”, dat hoopt de nieuwe eigenaar van Hairfriends, Audrey Duitscher, haar klanten vanaf januari 2020 te kunnen blijven bieden. Want juist het goede van je bedrijf moet je behouden, vindt de vlotte opvolgster van Jos Oortwijn.

En Audrey weet waar de klanten van Hairfriends voor komen. Als 16-jarige leerde ze hier als stagiaire, medewerkster en bedrijfsleidster het vak. Nu, 25 jaar later, durft ze de stap naar het eigenaarschap te maken. Voor Jos alle reden om zijn kapperszaak rustig over te kunnen dragen en te genieten van meer vrijheid. “Audrey kent het bedrijf en de klanten en heeft een goed beeld wat er bij komt kijken. Daar zal ze ingroeien. Het is toch prachtig dat iemand van je team je zaak wil overnemen? Ook voor klanten is dat fijner.”

Goed luisteren en vertrouwen

Dat heeft Audrey gemerkt: “De afgelopen dagen krijg ik veel positieve reacties van klanten over de overname.” Ze ziet het eigenaarschap helemaal zitten, en is voornemens zoveel mogelijk te blijven knippen tussen haar zeven collega’s. “Dat is wat ik graag doe, het contact met klanten en mensen mooier maken.” “Haar sterke punt”, haakt Jos in, “is de aandacht voor de klant: goed luisteren en weten wat de klant wil. Juist omdat je letterlijk dicht op je klant zit, vraagt het kappersvak onderling vertrouwen. Dat zit bij Audrey wel goed.”

Subtiel kleur aanbrengen

Hairfriends, sinds 1983 al in Dronten actief, heeft zich naast haar & visagie vooral ontwikkeld als specialist in kleuringen. Tweemaal per jaar krijgt het team training van trendsetters over haartrends en kleuring. Balayage is daarin populair, waarbij verf in highlights-vegen het haar een frisse look geeft. “Maar ook pasteltinten zie je weer terugkomen. We hebben veel kleuren op voorraad, maar kunnen ook duizenden nieuwe kleuren creëren”, vertelt Audrey. “De kunst is om het subtiel aan te brengen, waarbij veel mensen zich het prettigst voelen.”

Thuis aan de leestafel

Ondertussen kijkt Jos – geregeld zwaaiend naar voorbijgangers – vooruit naar nieuwe uitdagingen. “Ik blijf betrokken als adviseur bij de kappersbrancheorganisatie en bij Dronten, maar toch zal het wennen zijn. Ik zal de gezelligheid met mijn team en het praatje met de klanten wel missen. Toch ben ik bovenal trots op de afgelopen jaren en op wat we met de zaak en het team bereikt hebben. Een kapperszaak voor jong en oud, man en vrouw, waar iedereen zich aan de leestafel en in de stoel thuis voelt.” Vooralsnog werkt het team nog enkele dagen intensief samen rond de feestdagen, besluit Jos. “De mooiste dagen van het jaar en voor ons pure teambuilding.”

Op zaterdag 28 december tussen 15.00 en 18.00 uur kunnen klanten en relaties Jos en Audrey feliciteren met de overname.