Mido, de barber voor het hele gezin

14 december 2022

“We zijn een allround haarstudio voor het hele gezin”, vertelt Nabli Mido in zijn Hairstudio Mido. “Tegelijk zijn we een old school barbier, die je hele gezicht tot in de puntjes verzorgt, van fade, blockhead en baard trimmen tot balayage, kleuren en permanent.” Aan de wachttafel blijkt dat zijn klanten – man, vrouw en kind – dat helemaal met hem eens zijn.

Hart voor de zaak

Vanuit zijn zaak kijkt Nabli Mido uit op de fontein aan Het Ruim in stadscentrum SuyderSee. Vier jaar geleden startte hij hier zijn eigen zaak. Al jong draaide hij mee met zijn moeder die ook kapster was. In de kappersopleiding en in de praktijk leerde hij alle kneepjes van het vak. Dat oefent hij nu met gevoel voor gastheerschap uit vanuit zijn eigen Hairstudio, met een team van vijf medewerkers. “Het leuke van het vak? Van niets iets maken, en mensen blij maken.

Oog voor detail

“Het gaat om kwaliteit, en dat begint met het aanbieden van goede koffie, thee of drankje. En het zit in de behandeling, de techniek en natuurlijk de haarproducten die we gebruiken, zoals merken als L’Oréal en Olaplex. We starten altijd met het wassen van de haren, om het schoon te hebben voor een beter resultaat. En we eindigen altijd met het föhnen van het kapsel, zodat je perfect de deur uitgaat. En dat allemaal voor een mooie prijs.”

Gevoel voor lijnen

“Techniek maakt het verschil; we gebruiken zomaar vier verschillende tondeuses tijdens een knipbeurt. Kinderen vinden het bijvoorbeeld leuk om lijntjes en contouren in hun haar te krijgen. Maar ook bij fade kapsels gebruiken we onze technieken om kapsels vloeiend te laten overlopen.” Een binnenkomende jonge klant laat op zijn mobiel een foto zien van zo’n kapsel. Fade – lang boven, opgeschoren onder – is in. “Maar ook de opgeschoren combinatie met permanent zie je vaker”, vertelt Nabli.  Bij vrouwen ziet hij kleur, balayages, maar ook de kortere bob vaker terugkomen. 

Tijd voor elkaar

Juist de combinatie van een studio voor dames en heren vindt Nabli gezelliger en het geeft meer afwisseling. Het team van Mido neemt daarbij graag de tijd voor haar klanten. “Je kunt – online of telefonisch – een afspraak maken, maar binnenlopen kan altijd; als we tijd hebben, knippen we je tussendoor.” Stel dat je met het hele gezin komt, kun je profiteren met de familiekaart van Mido. “Dat is een korting voor het hele gezin, de vierde persoon wordt gratis geknipt!”