Echte mannen gaan naar Mus’ab

22 september 2022

Knippen, scheren, ontharen en wassen is zijn vak, maar eigenlijk vindt Selim Güler van herenkapsalon Mus’ab in stadscentrum SuyderSee het contact met zijn klanten het mooist. “Het zit in de service, het aannemen van de jas en het aanbieden van een kopje koffie of Turkse thee.”

Tot in de puntjes 

De dampende doeken, scherpe messen en harsstokjes, te midden van de koffiebar, Turkse kappersstoelen en (decoratieve) waterpijpen geven Mus’ab een sfeervolle entourage. “We hebben het helemaal zelf ingericht”, vertelt de jonge ondernemer. “De sfeer moet warm zijn, ook om gezellig bij te praten. Sommige klanten komen hier wekelijks om hun kapsel tot in de puntjes bij te werken. Anderen eens in de maand, terwijl hun vrouw bijvoorbeeld gaat winkelen. Je bent altijd welkom, ook zonder afspraak.”

Geknipt voor het vak

In 2019 startte de toen 18-jarige Selim hier aan Het Ruim zijn herenkapsalon, in een lekker open hoekpand. Inmiddels heeft hij een team van drie vaste krachten, twee stagiairs en parkietje Chicco, die voor de vrolijke toon zorgt. Het is de vijfde zaak van de familie Güler, allemaal op en top kapper. Zijn vader startte in 1996 in Soest; later volgden Ede, Lelystad en Emmeloord. Al jong hielp Selim mee, waarna de Kappersvakschool een logische keuze was. 

Geknipt en geschoren 

Onder de naam Mus’ab (Arabisch voor sterk/stevig en de naam van Selims broer) laat het team mannelijk Dronten er weer strak uitzien. “We zijn allround, dus hanteren alle stijlen en doen de volledige behandeling, alles inclusief: knippen, scheren, ontharen en na afloop het haar wassen. Ook maskerbehandelingen verzorgen we, om de huid mooi in balans te brengen. Klanten moesten in het begin wennen aan onze service, zoals het weghalen van de oor- en neusharen. Maar ze vinden het toch erg fijn dat ze weer fris geknipt en glad geschoren de deur uitgaan.”

Hoofdzaken en topmodellen

De trends dit jaar? “Fades – in korte laagjes geknipt – zie je veel; langzaam komt een voller fade-kapsel weer in de mode, zodat je kruin minder springt. De blockheads, de vierkantere kapsels, zijn terug, net zoals het warrig naar voren gekamde haar. En snorren en baarden worden nog veel gedragen, die wij dan netjes trimmen.” Veel inspiratie vinden klanten volgens Selim bij de haardracht van bekendheden, zoals Messi en Ronaldo. “Als hij een scherp lijntje in zijn haar heeft, willen veel klanten dat ook.”