Heel Holland Dronten verbouwd

16 mei 2022

Wie is onze gastheer?

Holland, gevestigd aan De Rede 11 sinds 2006. Chef Daan Wieman werkt hier samen met 14 collega’s. Met 90 plekken binnen/boven en 60 terrasstoelen buiten ben je van harte welkom in de hernieuwde zaak.

Een nieuwe huisstijl, wat is er gebeurd?

“We hadden een waterleidinglek onder de vloer, een flinke tegenvaller qua herstel. Meteen hebben we ook het hele interieur aangepakt. Een mooie donkere vloer in houtlook, de knusse houten entree, nieuwe zwarte tafeltjes met lekkere stoelen, met gouden touch. En we hebben de bar in u-vorm naar voren gehaald, dichter bij de ingang. Zo hebben we nog beter contact met onze gasten.”

En de echte Hollandse sfeer?

“Die hebben we natuurlijk behouden. De witte tegelwand onder de bar met leuke blauwe tafereeltjes is gebleven, net zoals de Delftsblauwe borden her en der aan de muur. En die is vanzelfsprekend nog steeds Koningsblauw. Wij onderscheiden ons ermee en klanten verwachten deze sfeer toch ook bij ons.”

Klaar voor het zomerseizoen dus?

“Jazeker, hoewel we onze weg wel weer moesten vinden. Eigenlijk voelde het na 2,5 maand verbouwing weer als beginnen in een compleet nieuwe zaak. Gelukkig zijn onze medewerkers loyaal gebleven en hebben ze volop meegeholpen. Complimenten dus.  Anderzijds proberen we ook voor hen het uitdagend te houden door ze zoveel mogelijk allround in te zetten.”

Wat kunnen gasten verwachten?

“Onze vertrouwde pannenkoeken in 30 variaties, met Hollandse Meester-namen als Johannes Vermeer en Karel Appel. Daarnaast hebben we vleesgerechten, specials, maaltijdsalades en soepen. We zijn dus echt een restaurant waar je leuk met je kinderen kunt pannenkoeken eten, maar ook voor gezellig samen andere gerechten en hartige of zoete smaken terecht kunt. Van spekpannekoek tot vlees en vegetarisch dus. Ook als take-away zijn ze trouwens verkrijgbaar.”

Met bijpassende drankjes?

“Van La Trappe hebben we haar hele serie speciaalbieren; de Witte Trappist is bijvoorbeeld een fris zomerbier. Ook met onze wijnen zijn er veel mogelijkheden. We vinden het juist ook leuk om eventueel te adviseren welke smaak er bij een gerecht past. Voor een nog lekkerder combinatie.”

En tot slot, hoe smaakt de ijskaart?

“Volgens mij hebben we het lekkerste ijs van Dronten. Ambachtelijk gemaakt door de Italiaanse familie Granucci. De topper? Nog steeds de witte chocolade met framboos. Maar binnenkort komt de nieuwste zomersmaak weer in de winkel. Met het fijne terras op het Meerpaalplein met zon en schaduw is dat toch dubbelop genieten!”