Het is 5VOOR12 aan De Helling

8 februari 2023

Na bijna 35 jaar heeft Flipse Makelaardij in Dronten een nieuwe naam: De Makelaars van 5VOOR12. “Die sluit beter aan bij de visie en kwaliteit van ons kantoor”, vindt eigenaar en directeur Naud Rommens. “In de nieuwe naam staat de tijd centraal. Want als je niks doet, gaat de tijd je vanzelf inhalen.”

Naud weet dat woonwensen van mensen voortdurend veranderen. Daarom is het belangrijk om bij de aan- of verkoop van een woning doordachte keuzes te maken. “Maar die verschillen per levensfase. ‘Denk vooruit’, is ons advies. Daar willen wij als wooncoach bij helpen.” De Makelaar van 5VOOR12 denkt dat hij eerder bij mensen aan tafel moet zitten, dan op het moment van koop. Een huis kopen is immers een van de belangrijkste beslissingen in je leven. “Mensen staan daar te weinig bij stil. Je weet dat je ouder wordt en je weet dat daar allerlei fases en woonwensen bij horen. Dat proberen we te vertalen.”

Woonplan

Naud spreekt over een ‘woonplan’. Dat begint met een blanco A4’tje waar je de woonwensen voor later opschrijft. Bijvoorbeeld een andere locatie zodra kinderen naar de middelbare school gaan. Of een wens om gelijkvloers te willen wonen. “Daarna gaan we heel gericht zoeken. Bij sommigen zeg je dan: dit huis zou over een maand al bij je passen. Maar bij anderen kan het best zo zijn dat we zeggen: je woont voor de komende tien jaar nog goed.”

Vooruitdenken

De Makelaars van 5VOOR12 willen met het vooruitdenken het verschil maken. “Waarom ons pas bellen als je al verhuisplannen hebt? Want je hebt al allerlei keuzes gemaakt, maar heb je wel overal aan geacht? Was het niet prettiger geweest als we eerder meedachten? Niet dat mensen verkeerde keuzes maken, maar je ziet ook dat mensen een drempel ervaren bij een makelaar. Je kunt ons altijd een vraag stellen.”