Iedereen ‘Bij Chris’ kan zichzelf zijn

22 februari 2023

Ben je al in de nieuwe fashionboetiek ‘Bij Chris’ aan de Kop van het Ruim geweest? Zeven jaar nadat Chris Kooij de zaak overnam was het volgens haar nu de hoogste tijd voor een complete metamorfose. Meer licht, meer ruimte én meer beleving. En daar lijkt ze goed in geslaagd.

Voor de verbouwing ging Chris niet over één nacht ijs. Haar eigen ideeën vulde ze aan met inspiratie dat ze bij andere winkels opdeed. Met een tas vol creativiteit schoof ze aan tafel bij Liesbeth Pruim van ‘Thuis eten & wonen’ en samen kwamen ze tot een prachtig concept waarin de hoogte van het pand maximaal is benut. Ook kenmerkend is het hergebruik van materialen. Bovendien is ‘buiten en binnen’ met elkaar verbonden door corten-stalen plantenbakken en de positionering van kledingrekken. “De beleving begint daardoor al buiten en begeleidt onze klanten de winkel in”, vertelt Chris. “Op social media zijn we wellicht wat ingetogen, laten we vooral zien wát we in huis hebben. Pas in onze winkel gaan we ieders zintuigen maximaal prikkelen.” 

Eerlijke collectie

Binnen valt meteen de lange stonelight achterwand op als decor voor een groot deel van de collectie. Uiteenlopende kleuren en combinaties van kledingstukken hangen harmonieus naast elkaar. Het assortiment varieert van fris en sportief tot enigszins gekleed. Veelal van Nederlands merken die duurzaamheid en eerlijke productie hoog in het vaandel hebben staan.

Wil je iets moois passen, dan ga je naar de ruim vier meter hoge paskamers. En eerst even rustig nadenken over een aankoop? Dat doe je met het lekkerste kopje koffie aan het kleine knusse barretje dat haaks op de toonbank staat. “Bij Chris kan iedereen zichzelf zijn, kan iedereen zich maximaal thuis voelen. Die ruimte vind je terug in onze winkel.” 

De meiden van Bij Chris

Oh ja…, en wellicht het belangrijkste: de hele winkel mag dan vernieuwd zijn, onveranderd blijven ‘de meiden van Chris’: Petra, Desiree, Hilde én Atty. Even enthousiast als altijd vormen ze een prachtig ervaren team dat goed op elkaar ingespeeld is.