Le Coiffeur Lisette, ook geknipt voor jou

22 september 2021

Prachtig, die robuuste oude houten werktafel middenin de kapsalon. “Het staat niet alleen mooi, maar ik gebruik ‘m ook nog om bijvoorbeeld mijn verf op te mengen. Daarmee laat ik klanten ook echt zien, hoe ik werk. Dat vind ik leuk”, vertelt eigenaresse Lisette Wienk.

Sinds 2 september siert ze De Redepassage op met haar eigen kapsalon Le Coiffeur Lisette, voor dames en heren, met en zonder afspraak. Vooralsnog werkt ze alleen, maar misschien heb ik straks nog eens versterking nodig. “Ik ben warm binnengehaald door de andere winkeliers in dit straatje. Ik ben hier als enige kapperszaak een mooie aanvulling, en het is de reuring en gezelligheid die een kapsalon meebrengt.” 

Complimenten over de deurmat

Al zestien jaar woont en werkt Lisette in Dronten; na ruim 25 jaar ervaring in het vak als trainer en haarstylist vond ze het nu tijd voor een eigen zaak hier in het winkelcentrum. “Dit pand was ideaal qua grootte en de sfeer is goed. Met mijn man heb ik het opgeknapt en ingericht. Het is helemaal naar wens. Vroeger was Le Coiffeur de naam van een haarproduct die me erg aansprak. Ik heb alleen mijn naam erachter bijgevoegd. We hebben het ook mooi laten verwerken in de deurmat waar ik veel positieve reactie op krijg.”

Ruim de tijd nemen

Klanten weten haar al volop te vinden, onder het genot van een kop koffie. “Ik ontvang hier weer oude bekenden die weten wat ze bij me kunnen verwachten. Mijn concept is dat ik vooral ruim de tijd wil nemen; ik heb het idee dat mensen na deze lockdown-periode behoefte hebben aan een stukje aandacht. Dat geef ik ze graag, natuurlijk in combinatie met kwaliteit en mooie producten, zoals de haarverzorgingslijn van het Italiaanse merk ‘i AM 4u’. En qua prijs zit ik in de middenmoot.”

Hoe valt je haar?

De trend? “Krullen, kort, lang, eigenlijk mag alles. Ook in kleur. Ik vind het leuk om eens iets anders bij een kapsel voor te stellen. Alles draait om goede communicatie. Veel klanten vertrouwen me daar blindelings op. Natuurlijk kijk ik hoe je haar valt, en vraag ik hoeveel tijd en energie je thuis in je haar wilt steken. Op basis daarvan weet ik wel wat goed bij je staat en wat bij je past.”

Lekker droog buitenkomen

Voorin de zaak is nagelstyliste Catharina ondertussen druk met de nagels van een klant. “We werkten al vaker samen; we passen met ons werk op het gebied van uiterlijke verzorging goed bij elkaar. Je ziet dat klanten ook van de een naar de ander gaan. Handig toch, zo onder een dak. Het voordeel van de overdekte passage is trouwens dat je ook nog eens lekker droog naar buiten komt.”