Lekker binnen kijken bij Nelson Schoenen

19 april 2021

Nu, met de hoge open ramen met zicht op het Havenplein, zit Nelson Schoenen misschien wel op het mooiste plekje van stadscentrum SuyderSee. De drieweekse metamorfose van de winkel is dan ook helemaal geslaagd, vinden de zes medewerkers. “Sommige klanten waren al bang dat we stopten.”

Het is een totaal andere zaak waar het Dronter team van Nelson (vernoemd naar de familie Neelissen met 100 winkels) sinds 2 april jl. in werkt. Een trendy boom en moswand zijn enkele leuke details. “Het is veel opener en lichter geworden, doordat de vitrines verplaatst zijn”, vertelt assistent-bedrijfsleidster Ellen Schuurman. “Wij kunnen nu het plein op kijken, en voorbijgangers zien beter wat wij in de winkel hebben.” En dat is voor mannen en vrouwen van elke leeftijd met merken van bijvoorbeeld Ecco, Converse, Tamaris of Timberland.” Maar ook voor de kids hebben we mooi schoeisel. De kleinsten vinden natuurlijk die schoentjes met lampjes erg leuk.”

Guess, Cruyff en Calvin Klein

Sinds de zaak in 2004 opende, was de winkel niet meer veranderd, vertelt Monique Kallenbach die in 2016 filiaalmanager werd. “Met het veranderde interieur en meer bekende merken zitten we nu bijna op de hoogste premium uitstraling”, vertelt ze. “Met merken als Guess, Cruyff en Calvin Klein hebben we labels, waarmee we ook weer een breder publiek mee aanspreken. De Karl Lagerfeld-schoenen zul je bij ons nog niet vinden, maar kunnen we online wel aanvragen op onze webshop via onze bestelzuil. Je kunt ze eventueel bij ons ophalen, maar ook terugbrengen of ruilen.”

Tussen comfortshoes en plateauzolen

Al 30 jaar zit Monique ‘in de schoenen’ en nog steeds is het haar passie: “Ik let bij anderen ook altijd op schoenen, of ze schoon zijn en goed passen bij je outfit. Misschien is een schoen wel een ondergewaardeerd product.” Waar we dit voorjaar weer op vooruit kunnen? “Op mooie zomerse Chelsea-boots bijvoorbeeld”, pakt Ellen een pasteltint uit de stelling. En ook sneakers, zoals de Skechers doen het goed, net zoals lekkere comfortshoes. Opvallend is dat de hoge plateauzool weer in het straatbeeld verschijnt. En bij mooie sandalen voor de dames zie je toch weer wat meer glittertjes of printjes. Het wordt wat vrolijker. We willen er buiten weer mooi bijlopen.”