Lekker proeven bij THUIS eten&wonen

28 juni 2017

Praat je met Harm-Jan Huttinga over het Food Event, dan krijg je de smaak letterlijk te pakken. De chef van THUIS eten&wonen vertelt met passie over “mooie producten en aandacht voor de klant.”

Het kan niet missen, zo pal aan het Meerpaalplein en met de markante doeken boven het terras. “Ja, we willen wel een beetje eigenzinnig zijn”, vertelt Harm-Jan. Dat geldt ook voor het winkelconcept. Want waar Harm-Jan de foodafdeling ‘eten’ runt, is zijn partner en interieurarchitecte Liesbeth Pruim de eigenaar van de afdeling ‘wonen’.

Lekkere limonades en Bird bier

THUIS eten&wonen, is de nieuwe naam sinds april. “De oude pay-off lunch&living was na tien jaar niet meer dekkend”, vertelt Harm-Jan. “De nieuwe naam zegt veel beter wat we doen.” Je kunt hier al vanaf 9.30 uur de heerlijkste koffie van Dronten drinken, of ’s middags heerlijk lunchen. Op vrijdag en zaterdag kun je tot laat in de avond lekker tafelen en genieten van ambachtelijk gemaakte gerechten, met een lekkere limonade of bijzonder biertje, zoals De rumoerige roodborst van de Bird Brewery. “Beiden zijn net even andere, mooie producten.”

Tijd maken voor je gasten

“We willen graag dat je je thuis voelt bij ons”, legt Harm-Jan uit. Eten en wonen liggen in elkaars verlengde. Die sfeer brengen we in onze winkel ook terug. Het hoort bij elkaar. Veel mensen die komen kijken naar leuke interieurartikelen, lopen via de tussendoorgang bij ‘eten’ binnen om lekker na te zitten. Dat gevoel van thuis willen we graag uitstralen. Ik kook hier, zoals ik ook voor mijn gasten thuis het eten zou maken; je maakt er echt tijd voor vrij.”

De basilicumolie loopt in je mond

Tijdens het Food Event laat Harm-Jan het publiek graag proeven van bites met heerlijke basilicumolie, mozzarella en stoer brood, maar ook de speciale siropen van Agroposta. Vorig jaar was het erg geslaagd. We serveren een stukje smaak en beleving en geven zo een inkijkje in wat we bij THUIS eten&wonen allemaal doen.”