LinGerie Dronten geeft ons weer kleur

20 mei 2021

Persoonlijk advies is het vier dames sterke LinGerie-team van Safya op het lijf geschreven. Maar hoe pak je dat aan in coronatijden? “Positief blijven en mogelijkheden zien is ons motto. Gelukkig hebben we veel klanten toch blij kunnen maken met onze bodywear.”

Lockdown – contact houden met de klant

“Vanaf 15 december 2020 hebben we naast onze webshop vooral via Facebook en Instagram onze kleding laten zien. Zo bleven we in contact met de klant. Dagelijks was ik in de zaak om bestellingen door te spreken of foto’s te sturen. Omdat we de maten van veel klanten kennen, stelden we setjes samen, die we zelf of via de post bezorgden. Daarnaast had ik de tijd om onze collectie tegen het licht te houden. Door leveringsproblemen bij sommige fabrikanten hebben we artikelen vervangen door duurzamere stoffen of eco-vriendelijke materialen uit Europa. Dat zijn kansen die je dan pakt.”

Op afspraak – elkaar weer ontmoeten

“Toen op 3 maart 2021 winkelen op afspraak weer mocht, was dat erg fijn om klanten weer te zien. Mensen zijn toch weer toe aan nieuw ondergoed of een mooi nachtsetje. Ook konden we adviseren bij zaken als de juiste afstelling van een BH-bandje. Daarnaast zag je dat mensen het vooral weer fijn vonden om anderen te ontmoeten. Die sociale functie is toch ook de kracht van stadscentrum SuyderSee.”

Vrije entree – gewoon weer lekker shoppen

“Sinds 28 april mag je gewoon weer winkelen, zonder afspraak. We hanteren een maximum van vijf klanten die dan genoeg ruimte hebben. Alleen het feit dat je bijvoorbeeld weer gewoon langs kon komen om de nieuwe collectie te bekijken, is mooi. Dat gevoel van wat je wel mag, is voor mij dan heel waardevol. Het fijne van de afspraken was wel dat wij alle tijd hadden om de klant uitgebreid te adviseren. Dat is zo goed bevallen dat je daar als klant ook nog voor kunt kiezen.”

Terugkijken – wat is de schade?

“We hebben nog veel zomer- en najaarsmode van afgelopen jaar in opslag liggen, die we niet hebben kunnen verkopen. Tegelijk hebben we in december al weer de nieuwe voorjaarsmode binnengekregen. Financiële schade is er dus zeker, vooral door die investeringen. Toch ben ik blij dat ik wel de kans heb gehad om deels open te mogen zijn, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de horeca. Ook hebben nieuwe klanten ons ontdekt, van toeristen tot mensen uit heel Nederland.”

Vooruitkijken – een kleurrijk jaar

“De vrolijke kleurenmix van lingerie en badmode sluit aan bij de economie die voorzichtig weer opbloeit. In het najaar zie je vast weer de warmere winterkleuren in de mode komen. Wat blijft, is het blauw, de typische Nederlandse modekleur. Maar bovenal draag je lingerie voor jezelf: mooie kleurrijke en modieuze stoffen staan je mooi en vrouwelijk en geven je zelfvertrouwen. Dat straal je uit. We adviseren je weer graag in de winkel!”