Loop de Tulpen Kunst Route

13 april 2024

In zo’n vijfendertig etalages in stadscentrum SuyderSee staan of hangen allerlei vormen van tulpenkunst. Stuk voor stuk creaties van regionale kunstenaars. Samen vormen ze de Tulpen Kunst Route, een initiatief van Tulpenroute Flevoland. In de audiotour – die je gratis op je eigen smartphone afspeelt – kom je meer te weten over het kunstwerk en de maker ervan. De Tulpen Kunst Route start zaterdag 13 april en duurt drie weken.

Hoe werkt het?

  1. Scan de QR-code bij één van de kunstwerken. Je komt terecht op een pagina van Tulpenroute Flevoland met een toelichting over de audiotour én een verwijzing naar de app ‘ECHOES’ in de Apple AppStore en Google PlayStore. Download de app op je smartphone.
  2. De Tulpen Kunst Route heeft geen begin- en eindpunt. Je kan dus starten bij het eerste kunstwerk dat je tegenkomt of de route in delen volgen. Open daarvoor de app ‘ECHOES’. Meestal laat de app gelijk de goede route zien. Zo niet, zoek dan in de app even op ‘Tulpen Kunst Route 2024’. Klik op ‘Start’ om met de audiotour te beginnen.
  3. Zorg dat je locatievoorzieningen en WiFi op je smartphone hebt ingeschakeld. Dan zie je in de app welke kunstwerken er om je heen zijn én hoor je het audiofragment dat bij het kunstwerk hoort.

Tips

  • Gebruik tijdens de audiotour een koptelefoon of oordopjes met stereogeluid. Zo geniet je nóg meer van de geluidsfragmenten.
  • Kijk geregeld even op de kaart in de app. Dan zie je waar je bent, welke audiofragmenten je nog kan luisteren én welke richting je op moet voor nieuwe audiofragmenten.
  • Heb je een kleine databundel? Download dan thuis (of ergens anders waar verbonden bent met WiFi) alvast de app ‘ECHOES’ én de Tulpen Kunst Route.