Mondovino, aangenaam!

21 februari 2024

Veertien jaar na de start van Gavi Wijnkopers in stadscentrum SuyderSee, hadden Marco en Jonquille Schepel vorige week een wel heel bijzondere dag. De vertrouwde raambestickering van Gavi maakte namelijk plaats voor een nieuwe, die van Mondovino Wijnkoperij.

“Het zal nog wel even duren voordat ik de telefoon opneem met de juiste naam,” grapt Jonquille. De naamswijziging volgt op de overname van de wijnspeciaalzaak Mondovino in Zwolle, inmiddels zo’n anderhalf jaar geleden. “Eerst functioneerden beide zaken naast elkaar, omdat we de overname voor de klanten in Zwolle zo geruisloos mogelijk wilden laten verlopen. Met een klein beetje pijn in mijn hart, maar weloverwogen, geven we nu ook onze winkel in Dronten deze naam. De naamsbekendheid van Mondovino is nu eenmaal een stuk groter,” vertelt Jonquille.

Een eigen touch

De naamsverandering van Gavi ging samen met een nieuw logo voor Mondovino. Daarin komt heel subtiel het kroontje terug dat ook al in het oude logo van Mondovino zat. “Hiermee waarderen we de inzet van de vorige eigenaren, die de winkel groot gemaakt hebben. Tegelijkertijd geven we er een eigen touch aan.”

Alle wijnen online

De samenvoeging van beide zaken onder één naam heeft ook een online voordeel. Gavi was daar altijd al heel sterk in. Door de krachtenbundeling is het uitgebreide assortiment nu vindbaar in de webshop van Mondovino. De meeste wijnen die online staan, vind je ook in de winkel in Zwolle. “De winkel in Dronten is nu eenmaal wat kleiner, waardoor het aanbod ook wat beperkter is. De mooiste wijnen kan je altijd in de winkel vinden,” vertelt Jonquille. En heb je specifieke wensen? De service is als vanouds. “De fles die je vandaag bestelt, heb je morgen in huis!”