Monopoly-spel vliegt de winkel uit

23 februari 2022

De actie loopt nog maar sinds 16 februari, maar nu al vliegen de zegels voor het Dronter Monopoly-spel de Jumbo uit. Assistent-bedrijfsleider Gejanne Lussenburg van de vestiging aan De Binnenloop in SuyderSee over het succes van het idee.

“De aanleiding is natuurlijk het 30-jarig ondernemerschap van de familie Bleeker, die naast deze winkel ook de supermarkt aan de Wardhof hebben. Het plaatjesboek Historisch Dronten was al een succes, en nu is dit bekende familiespel onder het label van Monopoly een ludiek vervolg. Zelfs de NOS heeft er aandacht aan besteed.”

Hoe maak je zo’n spel?

“Met z’n zessen als collega’s zijn we aan de slag gegaan om er een Dronter draai aan te geven. Het is dus echt teamwork geworden en daar zijn we best trots op. Zo hebben we een keuze gemaakt uit verschillende straten in Dronten, maar ook in Swifterbant en Biddinghuizen. De zus van Wim Bleeker heeft alle foto’s gemaakt. De Lijzijde, waar de Bleekers hun eerste winkel begonnen, is het goedkoopst; de Meteoor in de Boerenhemel het duurst.”

Hoe reageren de klanten?

“We krijgen erg leuke reacties. Dat begon al tijdens de opbouw in de winkel. Mensen die hun eigen straat of huis herkennen, bijvoorbeeld. Het is een soort hype geworden, van jong en oud. Kopen kun je het spel niet; het is een echte spaaractie. Bij elke tien euro boodschappen krijg je een zegel. Bij twintig zegels kan het spel gekocht worden voor €30,-. In totaal hebben we 1.500 spellen beschikbaar. Het loopt best wel hard.”