Handen ineen voor Oekraïne

9 maart 2022

Ondernemers in stadscentrum SuyderSee slaan de handen ineen om geld in te zamelen voor de slachtoffers in Oekraïne. Iedereen levert een bijdrage in de vorm van producten en tegoedbonnen die vanuit een leegstaand pand naast Action aan de man worden gebracht vanuit de tijdelijke pop-up store. Ook ondernemers uit het buitengebied zijn inmiddels aangehaakt.

Ondernemer Karin Priem van ‘De Blauwe Vlinder’ in Dronten en tevens voorzitter van de winkeliersvereniging SuyderSee, is blij met net brede aanbod. “Het assortiment bestaat bijvoorbeeld uit kleding, drogisterijartikelen, keukenartikelen en tuinplanten. Maar we krijgen ook vruchtensap, aardappelen, fruit en groenten aangeboden van ondernemers uit het buitengebied. Het aanbod wordt steeds aangevuld en zal dus nooit exact hetzelfde zijn.” 

Alle producten worden door de ondernemers en hun leveranciers gratis aangeboden. Consumenten weten dus 100% zeker dat hun besteding volledig ten goede komt aan het goede doel. “Wij haken daarbij aan bij het Oekraïne-project van het Dronter bedrijf Roos KCB dat al twee weken zeer succesvol actief is met het verzamelen en transpoort van hulpgoederen.” 

Vrijdag 11 maart om 16.00 uur is de opening van de tijdelijke pop-up store door burgemeester Jean Paul Gebben. “Graag nodig ik iedereen uit om daarbij aanwezig te zijn”, aldus Karin.