Schmit Zonwering & Rolluiken houdt de zon buiten

24 mei 2019

Als we op de voorspellingen moeten afgaan, wordt het een zonnige zomer. Met de zonwering en rolluiken van specialist Schmit – hartje stadscentrum SuyderSee – houd je je huis lekker koel.

Al in 1992 startte Drontenaar Peter Schmit (55) in het winkelcentrum met zijn zaak. Als technisch vakman met commercieel oog zag hij wel kansen binnen de wereld van de zonwering: “Omdat de regio hier vrij laag ligt, heb je relatief veel zonne-uren”, weet hij. En dat blijkt: de zaak straalt en groeit; inmiddels is ook zoon Thomas (26) mede-eigenaar geworden in het team van vijf medewerkers.

Mensen hechten aan comfort

Het winkelpand – tussen Deen en Jumbo – is te herkennen aan de zonwering met logo, maar binnen zie je de wereld aan mogelijkheden. Rolluiken, knikschermen, screens en markiezen, maar ook raamdecoratie, zoals shutters en jaloezieën. De warme zomer leidde al tot flink meer aanloop, maar sowieso neemt de vraag toe, weet Thomas: “Mensen hechten aan comfort. Dat geldt voor bescherming tegen de zon in huis, maar ook aan het verlengen van je woning met het terras. Dan is het fijn om op een zwoele avond op je terras te zitten, in de luwte van een knikarmscherm of terrasoverkapping, inclusief sfeerverlichting. Het nieuwste daarbij is een verticale volant die ook aan de voorkant van de wering de laaghangende zon tegenhoudt. En het biedt een stukje privacy.”

Montage maakt het verschil

Eigenlijk kan Schmit zo ongeveer elke jaloezie of zonnescherm leveren in iedere kleur, maar de modetrend van nu is donkergrijs, of fel wit. “Onze leveranciers in Duitsland en België kunnen snel leveren, en daarnaast beschikken we over een opslagloods. Meestal kunnen we binnen een maand al monteren”, weet Peter. “En dat is onze meerwaarde. Want constructies worden steeds groter, soms wel 5 meter bij 3,5 meter diep; dan komen er veel krachten vrij, die je moet opvangen. Daarom meten wij ook altijd zelf op bij klanten; dan weet je zeker dat het past.”

Donker, koel, stil en veilig

Steeds meer in trek zijn de rolluiken. Logisch, vindt Peter, want daar zitten diverse voordelen aan. “Het maakt je (slaap)kamer heerlijk donker, het isoleert qua warmte en geluid en het is ook nog eens prima inbraakpreventie. En dankzij het moderne gemak van afstandsbediening via een app wordt het steeds gebruiksvriendelijker en slimmer. Overigens geldt dat voor veel van onze producten. Dankzij sensoren regelen je schermen zelf wanneer ze open of dicht gaan. Ideaal, want zo houd je effectief de warmte buiten. En het blijkt dat je daardoor in de zomer een veel fijnere binnentemperatuur houdt.”

Meer weten over Schmit Zonwering & Rolluiken?