Tulpenroute Flevoland verrast in SuyderSee

14 februari 2024

De Flevolandse Tulpenroute trekt ieder jaar duizenden bezoekers. En dat is logisch, want of je nu de wandel-, fiets of autoroute kiest, je wordt altijd verrast door de kleurrijke tulpenvelden. De unieke Tulpen Kunst Route brengt stadscentrum SuyderSee dit voorjaar in verbinding met de bloeiende tulpenvelden in het buitengebied.

De Tulpen Kunst Route door stadscentrum SuyderSee start zaterdag 13 april en duurt drie weken. In zo’n vijfendertig etalages staan of hangen allerlei vormen van tulpenkunst. Stuk voor stuk creaties van regionale kunstenaars. In de audiotour – die je gratis op je eigen smartphone afspeelt – kom je meer te weten over het kunstwerk en de maker ervan.

“Er ontstaan in de aanloop naar de Tulpen Kunstroute al heel leuke contacten tussen kunstenaars en winkeliers”, vertelt Herman Vermeer, voorzitter van Tulpenroute Flevoland. “Zo krijg je straks ook kunstwerken die heel goed passen bij de winkel waar het in de etalage komt te staan.” Harold Zwiers van Expert Dronten is enthousiast over de samenwerking en is heel benieuwd naar alle verhalen die hij gaat horen. “De koppeling tussen de kunst in de etalages en de tulpenvelden in het stadscentrum is slim. Ik laat mij verrassen welk kunstwerk we straks in onze etalage zien.”

Startsein vanaf het Havenplein

De officiële start van de Tulpenroute is dit jaar op het Havenplein in stadscentrum SuyderSee. “We hebben gekozen voor een mooie en gemoedelijke locatie, midden in het centrum van Dronten”, vertelt Herman. Wie naar de feestelijke opening komt, geniet van een markt met lokale producten, culturele activiteiten én muzikaal vermaak.

Tulpen voor thuis

Vanuit de zwarte Tulpen Tuktuk delen de bloemenmeiden van SuyderSee tulpen uit. Op vertoon van een kassabonnetje van zaterdag 13 april 2024, krijg je (vanaf 12.00 uur) een vrolijk gekleurd bosje mee voor thuis! Zorg wel dat je er op tijd bij bent, want op is op.

Foto: Kunstenaar Jacob Rebel naast een van zijn tulpenwerken in Kunstcollectief Dronten. Voor de Tulpen Kunst Route maakte hij speciaal nog een heel andere. Dat werk is vanaf 13 april te zien in Expert Dronten.