Van Wonderen – De natuurlijke drogist

23 april 2019

“Mensen zijn bewuster bezig met hun gezondheid”, vertellen Martijn Horich en Alexandra Smit van Van Wonderen – De natuurlijke drogist. “Bij ons vinden ze bijpassende supplementen, van homeopathische middelen en vitamines tot voedingssupplementen en huidverbeteringsproducten. Maar we hebben ook natuurlijke cosmetica en leuke cadeau-artikelen die daar op aansluiten.”

‘Voordat het lijf gaat donderen, eerst naar Van Wonderen’, verwoordt Martijn aan de hand van een klantenverhaal de beleving van zijn winkel. Zijn ouders hebben de zaak in 1995 overgenomen en op hun beurt zijn Alexandra en hij in 2018 eigenaar geworden van de inmiddels zelfstandige speciaalzaak aan De Redepassage. Veel klanten kennen de zaak – met de gaperverzameling – dus al heel lang en komen hier al jaren voor hun product.

Met de paplepel ingegoten

Martijn kreeg het vak met de paplepel ingegoten en kent als gediplomeerd drogist de (bij)werking van alle “misschien wel 10.000” – artikelen in de winkel. Bijna wekelijks krijgen de vier medewerkers, waaronder ook zijn vrouw, annex assistent-drogist, training over de gezondheidsproducten. Alexandra: “Naast de productkennis is het belangrijk goed te luisteren en je klant te kennen: welke klacht speelt en in combinatie met eventuele medicijnen wordt het gebruikt. De kennis en ervaring hebben wij om het juiste artikel te kiezen. Of om de klant toch voor advies naar de huisarts of specialist door te verwijzen. Want wij zijn nadrukkelijk geen arts, maar wel een verlengstuk van hen.”

Gezonde voeding als basis

“Homeopathische middelen gaan bijvoorbeeld uit van een natuurlijk herstellend vermogen van de mens”, weet Alexandra. “Maar daarnaast zijn er ook andere producten die bijdragen aan je gezondheid. Momenteel zijn we bezig met een lijn rondom fytotherapie, waar je kruiden als uitgangspunt voor herstel neemt. Daarnaast blijft gezonde voeding gewoon een belangrijke basis, en dat kun je weer aanvullen met supplementen. Daar hebben we volop keuze in, waarbij we dus kunnen adviseren wat het best bij jou past. Die persoonlijke benadering, suggesties en testmogelijkheden waarderen klanten.”

Vandaag besteld, morgen al in huis

Van Wonderen staat ook voor gemak en service. “Dat is voor ons belangrijk naar de klant toe”, vindt Martijn. “Als wij het niet in huis hebben, zoeken we waar het wel te krijgen is. En eventueel leveren we dat zo snel mogelijk bij de klant af.” Daarnaast kun je ook online via www.bewustwinkelen.nl je artikel bij Van Wonderen bestellen: voor 21.00 uur besteld, de volgende dag al in de winkel. De winkel biedt van alles, maar een wens qua uitbreiding hebben Martijn en Alexandra nog wel: “Ik denk dat boerenstreekproducten uit de omgeving van Dronten hier ook goed zouden passen. Denk aan zuivel, sappen of groenten. Het sluit mooi aan op ons natuurlijke aanbod.”

Van Wonderen – De natuurlijke drogist.
De Redepassage 24-26, Dronten