Vertrouwde gezichten in De Eetbar

21 mei 2024

Een comfortabele plek om mensen te ontmoeten, lekker te werken of met vrienden te genieten. Welkom in De Eetbar! Drontenaren Eva Vanbijlevelt en Jolien van den Berg willen het niet bij deze eerste kennismaking laten blijven. “Loop eens binnen bij onze Eetbar aan het Meerpaalplein.”

Eva, had zij een aantal jaar geleden niet zo’n eigentijdse fashionboutique waar een boom de aandacht trok? Klopt! Diezelfde boom staat nu in De Eetbar. Het Petit Restaurant van Eva en Jolien in het pand waar tot voor kort Jack en Carla van der Meer met hun ‘Bistro Remke’ gevestigd waren. Een mooie locatie overigens, waar Eva en Jolien al langer over fantaseerden. Toen het beschikbaar kwam, was de knoop snel doorgehakt.

De Eetbar is no-nonsense. Dat komt terug in de uitstraling van het interieur, in de gastvrijheid én de menukaart. “Wil je in je eentje aan de bar zitten? Prima! Kom je voor een ontbijt of lunch? Prima! Ga je voor een diner, een kop cappuccino of een goed glas wijn? Ook prima!” vertellen Eva en Jolien in koor. In de open keuken worden gerechten uit de Franse en Italiaanse keuken bereid. Maar er is – natuurlijk – ook een knipoog naar de Nederlandse keuken. Wat denk je van een klassiek broodje bal? “Zien we je snel in De Eetbar?” Dat denk ik wel, dames!