Wijntje erbij?

12 december 2023

De kerstboom staat te schitteren in de hoek van de kamer. Een prachtig gedekte tafel lonkt en gezellige mensen maken het kerstdiner compleet. Maar ja… welke wijnen schenk je straks en passen die wel bij het menu? Jack van Gall&Gall en Jonquille van Gavi | Mondovino helpen je graag. De juiste fles bij elk gerecht? Daar worden ze enthousiast van!

Wat er met Kerst bij Jack van Gall&Gall op tafel staat? “Hertenbiefstuk, gebakken in roomboter met een snufje zout en peper.” Daarbij serveert hij oudhollandse hete bliksem met lichtgebakken spek en gesauteerde worteltjes. Loopt het water al door je mond? Jack maakt de maaltijd compleet met de geur en tannines van de Zuid-Afrikaanse Kanonkop Kadette Cape Blend. “Die gaat heel goed samen met het wild én het zoet-zoutje van de stamppot en wortel.”

En wat is de favoriet van Jonquille van Gavi | Mondovino? “De Pró Cava Brut,” reageert ze spontaan. Het is een Spaanse mousserende wijn uit de omgeving van Barcelona. “Het sprankeltje in deze wijn past natuurlijk heel goed bij de feestelijkheid,” vindt Jonquille. “De Cava Brut doet het geweldig bij gefrituurde hapjes zoals inktvisringen of olive all’ascolana. Of mix ‘m met een bolletje citroenijs voor een heerlijke spoom.”

Wil je weten welke wijn het beste bij jouw kerstmenu past? Loop gewoon even binnen bij Jack of Jonquille. Samen met jou maken ze jouw kerstmenu compleet!