Winkelen wordt nu echt een feestje

25 mei 2022

Vlaggetjes, (helium) ballonnen, buttons, verkleedkostuums, veilig vuurwerk, maskers, pruiken en nog veel meer. En dan ook nog eens in volop varianten. De winkel is compact, maar de keuze is dus reuze bij ‘1000 en meer feest- en kadoartikelen’, gewoon lekker dichtbij aan De Binnenloop.

’n Feestje? Zoek dan niet langer, maar wip even binnen bij de nieuwste (en enige echte) feestwinkel in SuyderSee, lacht Eric Coppenhagen. De ondernemer, al zeven jaar bekend van Jamin en Multivlaai, had deze ruimte nog vrij en wilde daar iets mee. “Maar het moest wel iets toevoegen aan ons stadscentrum SuyderSee. Zo’n echte feestwinkel hadden we hier nog niet.”

Duizend kostuums leverbaar

Een feestnummer wil hij zich niet noemen. Wel ‘prettig gestoord’. “Maar ik vind het leuk om klanten te helpen door interesse te tonen in hetgeen ze eigenlijk zoeken. Zo hebben we hier twee voorbeeldkostuums hangen, maar in onze catalogus kun je nog eens duizend vinden die ik voor je kan bestellen en in een week in huis heb via mijn leverancier. Ons voordeel: bij ons krijg je kwaliteit.”

Elk event wordt een feestje

Of het nu voor een verjaardag, jubileum, mijlpaal, Avondvierdaagse of diploma-uitreiking is, voor elk feestje slaag je. Sokken voor een 50-jarige, een mok voor oma, wc-papier in allerlei opdrukken, een shampootje met glitters, of een T-shirt met ‘Nu ben ik de enige hier met een diploma’. Voor elke gelegenheid, van Pasen en Halloween tot Suikerfeest en Moederdag, willen we de klant verrassen.”

Helium ballonnen vliegen de winkel uit

De toppers? “Dat zijn toch wel de heliumballonnen die de winkel uitvliegen. Naar aanleiding van een idee van een klant wil ik nog meer faciliteren met grote ballonnentrossen. Dat is altijd feest.” En tussen de cadeau-artikelen (van ludieke spaarpotten en knuffelbeertjes tot stroopwafelblikken en retro-autootjes) vind je altijd wel iets unieks. 

Bij jij de nieuwe feestwinkelmedewerker? 

Hoewel de winkel al sinds half april open is, is de officiële – feestelijk vanzelfsprekend – opening na de zomer, als de winkel helemaal af is. Tegen die tijd hoopt Coppenhagen naast hem en zijn vrouw ook een nieuwe medewerker (ca. 60 uur per maand) te hebben. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de feestwinkel!