Zuyver Juweliers, van trends tot tijdloos

21 februari 2020

Ruim een halfjaar werkt Zuyver Juweliers vanuit haar nieuwe winkel aan de Redepassage. Dankzij de eigen goudsmid, Koralie Rook, kun je je (familie)sieraden nog beter afstemmen op jouw wens.

Sieraden, (trouw)ringen en horloges, het Zuyver-team helpt je graag om je nog mooier te maken en specialer te voelen. “Hier aan deze mooie overdekte passage is het erg prettig werken”, verwijst eigenaar Jeroen Vonk naar de ruime en lichte winkelruimte, waardoor het aanbod nog beter tot haar waarde komt.

Tussen trends…

Het is veel goud dat er blinkt, ziet Jeroen: “Zowel jong als oud kiest vaker voor geelgoud, in plaats van voor witgoud of zilver. Van ringen tot armbanden, maar dan toch weer net wat strakker. Je kunt het zien als een lichte hang naar romantiek vanuit Amerika. Met onze leveranciers uit Italië, Duitsland en Nederland hebben wij voor elke klant een passende lijn. Of je je sieraad dagelijks wilt dragen, of bij gelegenheden. Een goed advies qua sterkte en draagbaarheid maakt dan net het verschil.”

…tijdloos

Een andere trend ervaart Jeroen Vonk op horlogegebied. Vooral mannen kiezen weer vaker voor de wat klassiekere – en betaalbare – merken, zoals Tissot en Seiko. “Het zijn de merken die je ook veel associeert met de snelheid en perfectie in sport, zoals respectievelijk de Tour de France en tennisser Djokovic. Hem zie je regelmatig met een horloge van zo’n 2.200 euro, maar wij hebben ze ook voordeliger, hoor! Het zijn merken met een goed imago. En met de introductie van een mechanisch horloge wil Seiko ook inspelen op die luxe-behoefte.”

Familiewinkel…

Maar vooral is Zuyver een gezinswinkel, vindt Jeroen. “Veel jongeren – vooral meiden – komen hier voor een tweede of derde gaatje in hun oor, voor een extra knopje. Ja, ook vaak weer goud. En klanten vragen ons om bijvoorbeeld een sieraad te vermaken of te versmelten, dat van een dierbare geweest is. Daar zit veel emotie in.” Met Koralie (25) heeft Zuyver een medewerker in huis, die zowel adviseur als goudsmid is. “Zij kan vaak direct beoordelen wat mogelijk is. Dat is prettig voor de klant.

…en atelier in huis

Op ambachtelijke wijze weet Koralie een gouden of zilveren ring of armband te vermaken. “Op temperaturen tot 800 graden soldeert ze in het atelier-in-huis de sieraden, of verwerkt er een mooie diamant in. Maar het gebeurt ook dat we een bestaand sieraad helemaal versmelten en van dat materiaal een nieuw sieraad of sieraden van maken. Het is tijdsintensief, maar dergelijk werk geeft veel voldoening.”

www.zuyverjuweliers.n