2-Wielercentrum Kloppenburg

22 februari 2019

Of je nu je banden wilt oppompen (selfservice bij de achteringang), toe bent aan een nieuwe fietstas, of gewoon een nieuwe stadsfiets of e-bike wilt aanschaffen, 2-Wielercentrum Kloppenburg aan De Rede helpt je graag op weg deze mooie voorjaarsdagen. Al 55 jaar lang.

De winkel vol fietsen en accessoires, die pa ooit in Swifterbant begon, hebben zijn zoons Johan (links) en Richard sinds 1992 in Dronten voortgezet. Met Gazelle als huismerk hebben ze voor elke doelgroep een geschikte fiets voor jong en oud. Van loop- tot kinderfiets en van moeder- tot stads- en lifestylefiets. “Je hebt tegenwoordig zoveel keuze in kleur, modellen en nieuwe technieken”, vertelt Johan. “Denk alleen maar eens aan retro-specials uit de jaren ’70, met van die zilverkleurige spatborden. Of wat te denken van uitvoeringen met een automatische versnelling. Extra gemak dus.” En voor studenten en treinforensen staat soms ook nog wel eens een mooi tweedehandsje.

De e-bike is er echt voor iedereen

En er is natuurlijk de e-bike, die ook in de regio Dronten een opmars maakt, verwijst Richard naar de diverse modellen in de showroom. “De elektrische fiets is nu eigenlijk door iedereen geaccepteerd. Niet alleen senioren fietsen ermee, ook jongeren schaffen het aan. Natuurlijk kun je een fiets via landelijke aanbieders op internet kopen, maar zo’n aankoop vraagt gewoon om goed advies. Wat voor accu wil je, op welke plek en hoe onderhoud je de fiets en accu? Voor die vragen en antwoorden nemen wij in de winkel echt de tijd. En eventueel rijden wij gerust een eindje mee om de fiets goed onder de knie te krijgen.”

Een bloemetje voor de service

Service zit hoog in het ‘zadel’ bij de Kloppenburgs. Dat blijkt als een klant spontaan een bosje bloemen langsbrengt. ‘Bedankt voor de service’, klinkt het bij de deur. “We liggen natuurlijk in de loop naar SuyderSee.”, weet Johan. ”We helpen klanten tussendoor graag met van alles, zoals het verstellen van een zadel. En mocht een reparatie nodig zijn, dan krijg je een vervangende leenfiets mee. bij fietsonderhoud hoort ook je banden op spanning brengen. “Het vergroot de levensduur van een band, maar dat kan iedereen hier achter zelf doen. Gewoon met onze pomp die tot 4 bar gaat; dan zit je altijd goed dit voorjaar!”