24/7 sporten in SuyderSee

23 januari 2023

Basic-Fit wil sporten voor iedereen toegankelijk maken. Daarom is de keuze voor een nieuwe 24/7 vestiging in stadscentrum SuyderSee een heel logische, vindt clustermanager Richard. “We willen gewoon overal zichtbaar zijn.”

Dat de nieuwe sportschool afgelopen najaar een vliegende start zou maken, was voor Richard geen verrassing. De clubs in Kampen en Lelystad kenden al veel leden uit Dronten, die het concept van Basic-Fit waarderen. “Twee weken voor de opening, hadden we al zóveel nieuwe aanmeldingen. Dan weet je al wat je te wachten staat.” Naast Dronten, heeft de sportschoolketen nog 1.200 clubs in heel Europa. 

Innovatief veiligheidssysteem

Opvallend is dat de nieuwe locatie in stadscentrum SuyderSee één van de 160 is die 24/7 geopend is. Tussen 08.30 en 22.30 uur is de vestiging ‘bemand’, buiten die tijden is er toezicht vanuit een innovatief veiligheidssysteem. En heb je tijdens het nachtelijk sporten een vraag? Dan kan je contact opnemen via de intercom.

Individueel sporten

Op de toestellen én binnen de Basic-Fit app, kan de sporter alle informatie over de workout vinden. Daarnaast is er een online trainingsprogramma van twaalf weken. “Iedere vier weken krijg je een nieuw trainingsschema, waarin we je online begeleiden”, vertelt Richard. Nieuwe leden kiezen in de eerste week vaak voor een personal trainer, die je vertelt hoe je je doelstelling behaalt. Overigens kent de vestiging in Dronten geen groepslessen. De leden – van jong tot oud – sporten op hun eigen moment en vaak individueel. Met de app kunnen we wel groepslessen thuis streamen.

De allerbeste luchtkwaliteit

De ruim 1.500 m2 van de sportschool kent zeven verschillende zones. Elke zone is afgestemd op bepaalde oefeningen en de voorkeuren van sporters. Als een van de eerste Basic-Fit locaties, wordt er ook het geavanceerde ‘Air Control’ toegepast. Die meet continu de luchtkwaliteit. Is bijvoorbeeld het vochtgehalte te hoog? Dan zorgt het luchtsysteem dat het weer op niveau komt.

Foto: Richard