50 smaken chocolade-ei bij Jamin

28 maart 2019

Met maar liefst 220 soorten schepsnoep, bakspullen, ijs en vlaaien van Multivlaai heb je eigenlijk al genoeg keuze bij Jamin, maar met Pasen op komst, waan je je helemaal weer ‘kind in de snoepwinkel’. Heb je alle 50 smaken chocolade-ei al geproefd?

Eigenaar Eric Coppenhagen is er maar druk mee deze dagen. “Maar eigenlijk begint het paaseierenseizoen bij ons al in januari”, vertelt de ondernemer die alweer drie jaar in de zaak zit. “Het leuke van Jamin is dat het een bekende naam is die een leuk, vrolijk en lekker product verkoopt. Pure feel good. Ik zeg ook altijd: ‘Ik werk niet, dit is mijn hobby’.”

Eierwijzer met de eierwijzer

Zelf is Eric eigenlijk niet zo’n snoeper, maar chocolade is wel zijn ding. Met de in vrolijke regenboogkleuren gepresenteerde paasei-opstelling kan hij z’n hart ophalen. “We hebben als medewerkers afgesproken dat we elke dag twee paaseieren proeven om te weten wat we verkopen, maar ook om onszelf te verwennen. Mijn favoriet? Dat zijn toch wel de mint-puur en de hazelnoot-melk.” Maar voor elke voorkeur biedt Jamin met de 50 uiteenlopende smaken en gekleurde papiertjes wel iets. En met de ‘eierwijzer’ erbij kun je voor jezelf bijhouden welke je al hebt geproefd.

Toblerone-reep van 4,5 kg

De missie van Jamin – al 125 jaar oud – is om jezelf te verwennen met iets lekkers, of juist een ander te verrassen met een mooi en lekker cadeautje. En dat gebeurt dagelijks, ziet Eric: “Natuurlijk komen veel kinderen langs – met of zonder ouders – om een zakje snoep te kopen. Maar ook heb ik veel zakelijke klanten die iets leuks voor relaties of medewerkers zoeken.” Hij verwijst naar de enorme paashazen en grote gevulde eieren op de stellingen of de mega Toblerone-reep van 4,5 kilogram, ter waarde van 70 euro.

Kwaliteit wordt weer gewaardeerd

“Ik denk dat mensen kwaliteit weer meer gaan waarderen. Dan koop je bijvoorbeeld af en toe eens een lekker snoep- of chocoladeproduct voor wat meer geld, waarvan je dan wel weet dat het echt lekker is. Bij ons vind je de traditionele snoepsoorten nog, maar we experimenteren ook met het vertrouwde snoep in een nieuw jasje. Op die manier blijven we onze klanten verrassen!”