Alexanderhoeve, van kaasboer tot traiteur

23 oktober 2021

Winkelen bij de Alexanderhoeve aan Het Ruim is beleving geworden. Vitrines eruit, koelbuffet erin; en met je mandje in de hand kun je veel gemakkelijker zelf proeven en uitkiezen wat je lekker vindt. En ook dat is verleidelijker geworden met het uitgebreide assortiment.

André de Lang is blij met het resultaat van de verbouwing: “Klanten zijn veel vrijer om zelf te kunnen kiezen wat ze willen pakken. Natuurlijk zijn wij er om advies over de ideale smaakmix te geven. Neem de nootjes: in plaats van in zakjes kun je de hoeveelheid nu zelf bepalen. En wij branden ze ook nog eens in de zaak; echt ambachtelijk dus.”

Vijftien nieuwe kazen

Maar er is veel meer. Alleen al op kaasgebied zijn er vijftien smaken bijgekomen. Van de Boerenkaas Robuust (oud, pittig met zoutje) tot Boerentruffel (romig en pittig) en de Gigant (een oud-belegen kaas van 60 kilogram). Daarnaast zijn er nieuwe geitenkaasjes (met truffel en kruiden) en biokaasjes (Pikant en Jong Belegen).

Borrelen met port en wijn

En met welke drank combineer je deze delicatessen? “Wat smaakt er lekkerder bij kaas, dan port of wijn”, weet André. “We hebben flessen tot wel twintig jaar oud. En er is natuurlijk onze Portugese huiswijn nog, de Casa Santos Lima nog, met keuze uit rosé wit of rood.”

Lokale producten en cadeaupakketten

Dan zijn er nog de smaakvolle Belgische bonbons en Italiaanse pastillines, die daar als nagerecht veel gegeten worden. Ook vragen veel klanten naar lokale producten, vertelt André, zoals de Praght Bieren, ‘s Lands Beste sappen en Trending Tea, allemaal made in de regio Dronten. “Ook als cadeau zijn deze artikelen populair. We hebben verschillende pakketten staan, maar we kunnen ook iets voor je samenstellen.”