De Koopman groenten en fruit – verrassend, vers en voordelig

23 augustus 2019

‘Een superaanwinst voor Dronten’ en ‘Prijzen waar je vrolijk van wordt’. Deze reacties zeggen eigenlijk al genoeg. Bezoekers van stadscentrum SuyderSee zijn blij met de nieuwe groentezaak. Of zoals filiaalmanager Arjan Mulder het zegt: “We zijn een soort kruidenier voor jong en oud.”

Het assortiment is enorm, blijkt uit een rondje door de winkel. En eigenlijk alles is zoveel mogelijk verantwoord geteeld of geproduceerd. Van alle soorten fruit, waaronder alleen al twaalf soorten appels en zes rassen pruimen, tot kruidenhoek, salades, kaas, Barnevelder eieren, olijven, noten en gedroogde zuidvruchten. Een aantal aardappelrassen zijn zelfs met de hand gerooid, om beschadiging te voorkomen. Een bijzondere aanvulling vormen de exoten, zoals paddo’s, rietsuikers, okra’s en eddo’s. “Voor elke keuken hebben we hier een mooi en voordelig product. Ons voordeel is dat je alles los kunt kopen. Dus je hoeft niet persé drie kilo aardappels in een zak te kopen. Een halve kilo is ook prima”.

Behoefte aan groentenspeciaalzaak

De winkel is geheel gekoeld. Hierdoor blijft de kwaliteit optimaal en dat is iets waar de Koopman voor staat. De frisse temperatuur van 14,5 °C voelt even koud aan – ’s nachts gaat het zelfs terug naar 2 °C – maar is voor veel Drontenaren geen belemmering. In de diepe zaak aan Het Ruim is het dan ook gezellig druk, en bij de kassa vormen zich ook deze middag weer rijen. “De eerste weken sinds de opening van 7 augustus zijn ontzettend geslaagd”, kijkt Biddinghuiziger Arjan terug. “Mensen blijken echt weer behoefte aan een groentespeciaalzaak te hebben.”

Producten uit de regio halen

In Zeewolde had de landelijke inkooporganisatie van 14 zaken al een vestiging, en Dronten bood een mooie kans, vond Arjan. “Ik heb elders ervaring als groenteman en hier zie ik goede mogelijkheden, ook omdat hier in de regio veel groente en fruit geteeld wordt. Daarom proberen we ook veel producten uit de regio te halen, zoals aardappelen, peen en ui. Ook met fruittelers zijn we in gesprek.”

In een handige retro touwtjestas

Arjan Mulder en z’n team van bijna tien winkelmedewerkers hebben er plezier in. “We willen laten zien dat gezond vers eten niet duur hoeft te zijn. Daarnaast helpen we de klant graag verder bij vragen en de zoektocht naar het beste ingrediënt.” En dat krijg je dan ook nog eens mee in milieuvriendelijk papieren zakken of de populaire retro touwtjestas die De Koopman voor twee euro aanbiedt. Eet smakelijk!