Even weer kind zijn bij Intertoys

15 juli 2021

Je voelt je even weer kind in de leukste speelgoedzaak van Dronten. “In ieder geval is Intertoys voor mij mijn happy place”, vertelt bedrijfsleidster Miryeah van der Meer. “Het is zo leuk om kinderen, ouders en grootouders te helpen bij het vinden van het best passende speelgoed.”

Intertoys, met mascotte Toy Toy, bestaat 45 jaar. Of het speelgoed al die jaren nu echt zo veranderd is; Miryeah betwijfelt het: “Vroeger had je de Gameboy, nu de soortgelijke handheld Switch Lite van Nintendo. Veel artikelen zijn tijdloos, zoals Barbie, Playmobil of LEGO. Je ziet dat veel mannen nog steeds graag zo’n bouwdoos kopen, een schaalmodel van een sportauto bijvoorbeeld. Of neem onze puzzels die nog steeds heel populair is bij veel ouderen.”

Zoeken – Lekker je energie kwijt

Wat je zoal vindt bij Intertoys aan het Havenplein? “Wat vind je hier niet”, kijkt Miryeah om zich heen. Van alles binnen de thema’s Bouwen & constructie, Buitenspeelgoed, Baby & peuter, Speelfiguren & speelsets en Games & elektronica staat in de stellingen. Voor de zomerperiode staan de stuntsteps, watertafels, voetbaldoeltjes en glijbanen weer klaar. “We hebben kwaliteits-A-merken, maar ook budgetuitvoeringen. De meerwaarde van speelgoed? “Dat je als kind vooral je energie eens lekker kwijt kunt, in plaats van alleen maar achter een schermpje zitten.”

Uitpakken – Leve de Verjaardagsbox

Vooral heeft Intertoys kennis van speelgoed, stelt Miryeah namens haar team van tien medewerkers: “Regelmatig komen opa’s en oma’s binnen, die iets zoeken voor hun kleinkind. Dan proberen wij met gericht vragen erachter te komen wat diegene leuk zou vinden. En als het kan, kijken we in de doos hoe het artikel er uitziet.” Overigens kan de Verjaardagsbox helpen bij een gegarandeerd goede keuze. Een kind kan dan zelf in de Intertoys in een mandje alles kiezen wat hij/zij graag zou willen hebben. Familie en vrienden kunnen later zelf met dat lijstje een keuze maken.

Spelen – Gewoon lekker frummelen

Helemaal in zijn tegenwoordig de Pokémon-kaarten weer, maar ook de fidget-producten zijn populair. “Je kunt er ontzettend lekker mee frummelen, dat vinden kinderen leuk. En ze hebben vaak felle kleuren, en die spreken hen ook aan.” De magie van een speelgoedwinkel werkt nog steeds, tot wanhoop van menig ouder soms, ziet Miryeah. “Toch vinden ook zij het eigenlijk altijd weer leuk om hier rond te kijken en herinneringen op te halen.” Gewoon even kind te zijn.